مهاجرت تحصیلی به آلمان✈️+ شرایط و هزینه تحصیل در آلمان 🧑🎓
کشور اروپایی آلمان به واسطه برخورداری از سیستم آموزشی پیشرفته و بینظیر، دانشگاههایی با رنکینگ جهانی، سطح آموزشی بالا، هزینههای مقرون به صرفه تحصیلی یکی از شاخصترین گزینههای دانشجویان بینالمللی جهت ارتقاء مدرک تحصیلی محسوب میشود. دانشجویان زیادی از ملیتها و سرزمینهای مختلف مهاجرت تحصیلی به آلمان را انتخاب کرده و امروزه از جمعیت کل دانشجوهای آلمان ۳۵ درصد متعلق به دانشجویان خارجی است. جوامع آموزشی چندگانه، تنوع فرهنگی و امکان کار و اخذ تابعیت پس از فارغ التحصیلی از جمله مهمترین فاکتورهایی است که باعث ترغیب دانشجویان بین المللی شده است. کما اینکه ضوابط اخذ ویزای تحصیلی آلمان بسیار سهلگیرانه بوده و این مسیر کم چالش میتواند فرصتهای ایدهآلی همچون حضور فعال در بازار کار، برخورداری از مدارک دانشگاهی معتبر و امکان بهرهمندی از تمامی حقوق شهروندی آلمان را در اختیار متقاضیان قرار دهد
فهرست مطالب
مزایای تحصیل در آلمان
اگرچه چالشها و پیچیدگیهای اخذ ویزای تحصیلی در آلمان نسبت به روشهای دیگر کمتر است اما مهاجرت تحصیلی و گرفتن اقامت به نوبه خود شامل پیچیدگیهایی است که در پیشبرد هرچه بهتر این پروسه در کنار دقت و توجه فراوان به جزئیات کمک گرفتن از بهترین وکیل مهاجرت به آلمان به جهت اشراف به قوانین مهاجرتی و شرایط آلمان باعث میشود از مشاورهها و توصیههای تخصصی بهرهمند شوید. از جمله مهمترین فاکتورها و مزایای وسوسهانگیز تحصیل در دانشگاههای آلمان عبارتند از ؛
بازار کار قوی و تضمین امنیت شغلی: آلمان به دلیل اقتصادی قدرتمند و میزبانی اکثر غولهای فناوری در تعامل با کشورهای اروپایی متعدد از داد و ستدهای بینالمللی فراوانی برخوردار است بوده، لذا در رشتههای تخصصی دانشجویان میتوانند بهترین شغلها را انتخاب کرده و امنیت شغلی را با درآمدهای بالا تجربه کنند.
آموزش با کیفیت عالی: شناخته شدن دانشگاههای آلمان در رتبههای تاپ جهانی در کنار کیفیت بالای آموزشی باعث شده در این مراکز دانشجویان تحصیلات با ارزش، معتبر و عالیه را در ارتباط مستقیم با صنایع مختلف بیاموزند.
هزینه تحصیل پایین: دانشگاههای آلمان دارای هزینههای تحصیل بسیار پایین و رایگان برای دانشجویان بین المللی نیز هست که این شرایط را برای تحصیلات با دغدغه مالی کمتر و هزینههای مقرون به صرفه میسر میکند.
برنامههای تحصیلی متنوع: سیاستهای مقتدرانه کشور آلمان در راستای امور مهاجرتی و جذب دانشجویان نخبه و با نمرات بالا آنها را مجاب کرده تا با برنامههای تحصیلی متنوع جذب حداکثری در این زمینه داشته باشند. لذا دانشگاههای آلمان با برنامههای تحصیلی متنوعی دورههای کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا و تحصیل در رشتهها و تخصصهای مختلف را برای افراد قرار دادهاند.
برای آشنایی با بهترین وکیل ایرانی در آلمان⚖️ کلیک کنید.
رشته های تحصیلی پرتقاضا و دانشگاههای معتبر آلمان
یکی از مزایایی که اکثر دانشجویان بینالمللی را ترغیب به مهاجرت تحصیلی به کشور قدرتمند آلمان میکند امکان کار پاره وقت در حین تحصیل است. دانشگاههای دولتی همکاری مستمری با شرکتها و موسسات مختلف دارند و دانشجویان را به این مراکز جهت کار معرفی میکنند. لذا چنانچه دانشجویان در حین تحصیل موفق به پیدا کردن شغل مورد نظر نشوند طی مهلتی که در اختیار آنها قرار میدهند پس از فارغ التحصیلی امکان پیدا کردن شغل داشته و در صورت مستمر بودن زندگی و اشتغال میتوانند واجد شرایط اخذ اقامت دائم نیز شوند.
از جمله مهمترین رشتههای تحصیلی که در کشور آلمان در بخش نیروی کار متخصص نیاز مبرمی با موقعیتهای شغلی متعددی ایجاد میکند موارد زیر هستند که میتواند فرصت مغتنمی برای دانشجویان فارغ التحصیل باشد.
- رشتههای پزشکی
- دندانپزشکی
- علوم پایه
- بازرگانی
- اقتصاد
- معماری
- مهندسی برق
- ریاضیات
- علوم و کامپیوتر
- وکالت
- مهندسی صنایع
- صنعت آی تی
چنانچه اشاره شد دانشگاههای آلمانی مجهز به سیستمهای آموزشی پیشرفته بوده و از رنکینگ و رتبههای بالای در سطح جهانی برخوردار هستند. لذا شرایط ایدهآل و متنوعی در محیطهای تحصیلی برای دانشجویان بین المللی ایجاد میشود تا بتوانند در کنار به اوج رساندن دانش خود پس از فارغ التحصیلی از امکانات شهروندی این کشور اروپایی با اخذ ویزای کاری استفاده کنند. از بین ۴۰۰ دانشگاه بزرگ آلمان ۵ مورد از معروفترین و مشهورترین آنها در این بخش قید میشود.
- دانشگاه هومبولت برلین (Humboldt University of Berlin)
- دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیانز مونیخ (Ludwig-Maximilian University of Munich)
- دانشگاه هایدلبرگ (Heidelberg University)
- دانشگاه فنی مونیخ (Technical University of Munich TUM)
- دانشگاه آخن (RWTH)
مدارک ضروری برای مهاجرت تحصیلی به آلمان
افراد در روش مهاجرت تحصیلی به آلمان و اقدام برای اخذ ویزای آن علاوه بر دریافت نامه پذیرش از دانشگاه مورد نظر، مستلزم تهیه و ارائه مدارک ضروری به سفارت آلمان هستند. دریافت ویزای تحصیلی از زمان اقدام تا تسلیم مدارک ممکن است زمانبر بوده و تا یک سال به طول بیانجامد. لذا سفارت آلمان توصیه میکند حتماً پروسه اخذ ویزا را ۶ ماه قبل از ورود به کالج یا دانشگاهها آغاز کنید. مدارک مورد نیاز برای مهاجرت تحصیلی عبارتند از،
- نامه پذیرش دانشگاه
- پاسپورت
- تکمیل فرم درخواست ویدکس
- چند قطعه عکس با ابعاد ۳۵ در ۴۵ میلیمتر با پس زمینه سفید
- نامه تمکن مالی
- نسخه اصلی مدارک تحصیلی به همراه ریز نمرات و ترجمه این مدارک
- بیمه دانشجویی با حداقل ۳ ماه اعتبار
- برخورداری از مدرک زبان آلمانی یا انگلیسی متناسب با زبان تدریس دانشگاه مورد نظر
- تسلط به زبان آلمانی در سطح b2 و برخورداری از نمره آیلتس ۶
- عدم سوء سابقه
مقاطع تحصیلی در آلمان و شرایط آن
علاوه بر کیفیت بالای دانشگاههای آلمان و معتبر بودن آنها در سطح جهانی مدارس و کالجهای کشور آلمان نیز جز مراکز پایهای هستند که دارای کیفیت آموزشی قدرتمندی هستند. لذا در این بخش کلیه مقاطع تحصیلی با شرایط برای آگاهی بیشتر شما عزیزان ذکر میشود.
مهاجرت از طریق تحصیل دانشآموزان :
تحصیل در مدارس و کالجهای آلمان برای کودکان زیر ۱۸ سال هم میسر بوده و نیاز به مدرک زبان آلمانی نیست زیرا در این مدارس زبان آلمانی آموزش داده میشود. از نظر افسر ویزا مهاجرت تحصیلی در مقطع دانش آموزی برای کودکان بالای ۱۲ سال معقولتر بوده و ریسک کمتری را در بر میگیرد. همچنین امکان تحصیل در مدارس خصوصی آلمان نیز میسر بوده و در این مدارس شبانه روزی کلیه امکانات زندگی و تحصیل در اختیار دانش آموز قرار میگیرد.
هزینه تحصیل در مدارس خصوصی و عمومی آلمان متمایز از همدیگر بوده و مدارس شبانه روزی به طور سالانه حدود ۳۰ هزار یورو است. از شرایط مهم تحصیل دانش آموزی عبارتند از:
- داشتن تمکن مالی مناسب و اثبات آن جهت پرداخت هزینههای تحصیلی و زندگی
- برخورداری از معدل بالای تحصیلی جهت پذیرش در کالجها
- داشتن قیم در کشور آلمان
مهاجرت به آلمان از طریق تحصیل در مقطع کارشناسی :
خوشبختانه سیاستهای مهاجرتی آلمان در زمینه تحصیل باعث شده افراد با مدرک دیپلم نیز بتوانند از ادامه تحصیل در اروپا بهرهمند شوند. لذا جمهوری فدرال آلمان یکی از معتبرترین و بزرگترین مقاصد تحصیلی جهان است که در بین دانشجویان بینالمللی و خارجی یک فرصت طلایی تلقی میشود. دانشگاههای دولتی آلمان علاوه بر کیفیت بالا هزینههای تحصیلی بسیار پایینی دارند که هر نیم سال حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ یورو تخمین زده میشود. لذا افراد برای تحصیل مقطع کارشناسی باید شرایط و مدارک زیر را داشته باشند.
- ارائه رزومه
- برخورداری از مدرک زبان آلمانی سطح بی ۲
- انگیزه نامه
- گذرنامه
- اصل و ترجمه همه مدارک تحصیلی به همراه ریز نمرات (دیپلم و پیش دانشگاهی )
- داشتن تاییدیه بانکی برای اثبات تمکن مالی ۱۱۲۰۸ یورویی
مهاجرت به آلمان از طریق تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد :
بسیاری از متقاضیان خارجی علی الخصوص ایرانیان پس از اتمام دوره لیسانس و کارشناسی میتوانند مقطع کارشناسی ارشد خود را با دریافت پذیرش از دانشگاههای این کشور در آلمان ادامه دهند. لازم به ذکر است دانشجویانی که مدرک لیسانس خود را از دانشگاههای پیام نور یا موسسات آموزش علمی کاربردی دریافت کردهاند نمیتوانند پذیرش مقطع کارشناسی ارشد در آلمان را اخذ کنند. زیرا برای دانشگاههای آلمان اخذ مدرک لیسانس از موسسات عالی بسیار مهم است. تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد با توجه به رشته تحصیلی میتواند بین ۱ تا ۲ سال به طول بکشد. شرایط مورد نیاز برای تحصیل در مقطع کارشناسی مثل کارشناسی در بخش فوق است.
مهاجرت تحصیلی به آلمان از طریق تحصیل در مقطع دکتری :
از جمله پلنهای پرطرفدار مهاجرت تحصیلی به آلمان تحصیل در مقطع دکترا است که این پروسه تمایزات و تفاوتهای زیادی با مقاطع قبلی دارد. از جمله شرایط متمرکز آن میتوان به داشتن رزومه قوی و پذیرش از دانشگاههای آلمان برای مقطع دکترا نام برد. رزومه قوی باید متشکل از سوابق موفق در پروژهها و تحقیقات علمی، معدل بالا در مقطع کارشناسی، انتشار مقالات علمی معتبر باشد. دانشجویان در صورت برخورداری از رزومه معتبر باید در تعامل با استاد راهنما ایشان را متقاعد کرده تا بتوانند برای تز دکترا اعتمادشان را جلب کنند.
این مصاحبه با اساتید ممکن است چندین جلسه به طول کشیده و این بین شما نقاط قوت و برنامههای تحقیقی خود را معرفی خواهید کرد. پذیرش در این مقطع مستلزم برخورداری از سطح زبانی با نمره آیلتس ۷ است تا امکان تعامل بدون مشکل در محیط آکادمیک را داشته و تحصیلات خود را ادامه دهید. لذا از جمله فاکتورهای اساسی برای پذیرش phd آلمان عبارتند از،
- نمره زبان آیلتس مورد نظر
- معدل مقطع کارشناسی ارشد یا Gpa
- شرایط سنی
- سوابق پژوهشی مرتبط
- مقالات علمی و isi
- داشتن پروفایل گوگل اسکالر Google Scholar و حداقل Citation =۱۰
- رزومه(CV) و استادی پلن (Study Plan)
- گپ تحصیلی
شرایط اقامت دانشجویان پس از فارغالتحصیلی در آلمان
بسیار سوال پیش میآید که فارغ التحصیلان پس از اتمام تحصیل در آلمان چه وضعیتی خواهند داشت؟ این وضعیت میتواند بستگی به اهداف شخصی دانشجویان داشته باشد. بسیاری از آنها فقط هدف تحصیلی داشته و بعد از اتمام دوره و پشت سر گذاشتن امتحانات با گرفتن پرونده دانشگاه به کشور خود یا باز میگردند. اما بسیاری دیگر سعی میکنند در بازار کار قدرتمند آلمان با توجه به رشته تحصیلی خود شغل مرتبط را پیدا کرده و امکان اشتغال و کسب درآمد داشته باشند.
خوب در این بخش پروسه کمی پیچیدهتر میشود و دانشجویان فارغ التحصیل برای پیدا کردن شغل فرصت ۱۸ ماهه تا ۲ ساله در اختیار دارند تا بتوانند پس از پیدا کردن کار ویزای تحصیلی خود را به ویزای کاری تبدیل کرده و بعد از چند سال کار و زندگی اقامت دائم بگیرند. باید به اداره اتباع خارجه مراجعه کرده و در طول دوره یافتن شغل اقامت خود را تمدید کنند لذا این دورهها از سوی دولت فدرال آلمان به مدت ۶ ماهه تا ۱۸ ماه تمدید میشود. لازم به ذکر است که بر اساس قانون جدید سال ۲۰۲۴ فرصت جستجوی کار به ۲۴ ماه افزایش یافته است.
خانواده ها اجازه همراهی دانشجوی مشغول به تحصیل در آلمان را دارند؟
طبق قوانین مهاجرتی کشور آلمان همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال دانشجوی متقاضی میتوانند با دریافت ویزای الحاقی به او بپیوندند. لذا دانشجو باید برای تامین هزینههای زندگی به تعداد اعضای خانواده از تمکن مالی برخوردار بوده و آن را اثبات کنند. کما اینکه فرزندان بالای ۱۶ سال نیز باید به زبان آلمانی تسلط داشته باشند. دانشجو برای دریافت مجوز اقامت خانواده ملزم به ارائه سطح زبان c1 به سفارت است. فرزندان امکان تحصیل در مدارس را داشته و همسر نیز میتواند به صورت تمام وقت مشغول به کار شود. اما والدین دانشجو تنها مجاز به ۹۰ روز همراهی دانشجو در این کشور هستند.
جمعبندی
با استناد به مطالب فوق میتوان به این نتیجه رسید که کشور اروپایی آلمان یکی از جذابترین و معتبرترین نظام آموزشی را داشته و با داشتن دانشگاهها و کالجهای آموزشی سطح بالا یکی از بهترین مناطق برای ادامه تحصیل و رسیدن به اوج تحصیلی دانشجویان بینالمللی است. لذا دانشجویان میتوانند پس از فارغ التحصیلی طی فورجههای فرصتی بعد از یافتن کار با تبدیل ویزای تحصیلی به کاری نسبت به اخذ ویزای دائم این کشور نیز اقدام کرده و از حقوق شهروندی آن نیز بهرهمند شود. فقط کافیست در این پروسه از مشاوران حقوقی و وکلای مجرب کمک بگیرند.