مهاجرت

مهاجرت به ترکیه ✈️ + هزینه و شرایط آن در سال 2024

موقعیت استراتژیکی، اقتصاد پویا و در حال پیشرفت، آمیزهای فرهنگی اروپایی و آسیایی نشئت گرفته از موقعیت فرا قاره‌ای، سهولت اخذ تابعیت و سیاست‌های مهاجر پذیری باعث شده مهاجرت به ترکیه یکی از اهداف و مقاصد مهاجرتی بسیاری از متقاضیان باشد. کشور ترکیه به جهت آب و هوای مدیترانه‌ای و جذابیت‌های فرهنگی گردشگری، امکانات تحصیلی، سطح علمی بالای دانشگاه‌ها، تنوع فرهنگ، اقتصاد فعال، نزدیکی جغرافیایی به ایران و شباهت‌های فرهنگی  و تفاوت ارزش لیر و ریال، کم چالش‌ترین و آسانترین مسیر برای مهاجرت شناخته می‌شود.

مهاجرت به ترکیه

مزایای مهاجرت به ترکیه

 کشور ترکیه از جمله کشورهای پیشتاز در منطقه است که از شرایط اقتصادی، گردشگری و امکانات رفاهی بالای برخوردار بوده و به دلیل تعاملات گسترده با کشورهای اروپایی، سوای مهاجران آسیایی، توریست‌های اروپایی زیادی نیز به این کشور رفت و آمد می‌کنند و به دلیل معروفیت در امکانات تحصیلی و هزینه‌های زندگی پایین در مهاجرت پذیری و جذب سرمایه‌گذاری‌های متعدد موفق عمل کرده است.

  آمیزه‌های فرهنگی و سیاست‌های منعطفانه آن در اجرای آداب و رسوم دینی نیز باعث جذب مهاجران با هر مذهب و فرهنگی شده است.  دولت ترکیه سعی می‌کند از ورود مهاجران بدون تخصص یا سرمایه جلوگیری کرده و در راستای ارتقای اقتصاد خود و افزایش سرمایه مولد تنها افراد متخصص و دارای سرمایه‌ و توانایی مالی را ساپورت کند و با گسترش امکانات و جذابیت‌های شغلی، تحصیلی و شهری از سرتاسر جهان مهاجران بالقوه را جذب کند. مزایای مهاجرت به ترکیه در این چند نمونه خلاصه نمی‌شود و می‌توان از مهم‌ترین مزیت‌های آن به موارد زیر اشاره کرد.

  • گستردگی رشته‌های دانشگاهی
  •  امکانات تحصیلی ایده‌آل
  • هزینه‌های زندگی پایین نسبت به کشورهای اروپایی
  • امکانات رفاهی، اجتماعی و درمانی پیشرفته همتراز با کشورهای اروپایی
  • حمل و نقل فوق العاده سریع و با کیفیت
  • به رسمیت شناختن وضعیت تابعیت دوگانه
  • فرهنگ غنی و مهاجر پذیر
  • سیاستگذاری‌های منعطفانه و راحتی در دریافت پاسپورت ترکیه
  • افتتاح حساب بین المللی به جهت متصل بودن به شرکت‌های بانکی مانند مستر کارت و ویزا کارت و امکان خرید آنلاین از سایت‌های خارجی، رزرو بلیط و هتل‌های خارجی و ….
  • مسیر هموار برای صاحبان کسب و کار و امکان سرمایه‌گذاری کم هزینه‌تر برای شروع فعالیت اقتصادی
  • آب و هوای مطبوع و معتدل و گستردگی مناطق توریستی و تفریحی جذاب
  •  هزینه‌های تحصیل و زندگی بسیار کم در صورت دریافت بورسیه
  • تشابهات فرهنگی و نزدیکی اقلیمی و جغرافیایی و سازگاری سریع‌تر مهاجران ایرانی با شرایط زندگی در ترکیه
  • عدم نیاز به دریافت ویزای تحصیلی در صورت اخذ پذیرش تحصیلی
  • ارزش و اعتبار بالای پاسپورت ترکیه به مدت ۱۰ سال و امکان سفر آسان به ۱۱۱ کشور از طریق همین پاسپورت

موقعیت جغرافیایی و قرارگیری بخشی از خاک ترکیه در قاره اروپا باعث ورود فرهنگ‌های اروپایی به این کشور شده و در کنار آب و هوای مطلوب و سواحل دل انگیز یکی از مقاصد توریستی و مهاجرتی برای ایرانیان محسوب می‌شود. لذا در این نوشتار سعی کردیم روش‌های مهاجرتی را در کنار مزایای مهاجرت به ترکیه ذکر کنیم.

افرادی که دارای نمره‌ها و مهارت زبانی بالا هستند می‌توانند از طریق مهاجرت تحصیلی و افرادی که دارای تمکن مالی بالا و تخصص کاری هستند از طریق سرمایه‌گذاری یا اشتغال اقامت این کشور زیبا  را دریافت کنند. لذا توصیه می‌شود قبل از تصمیم نهایی از کلیه شرایط و قوانین مهاجرتی ترکیه از طریق مشاوره با بهترین وکیل مهاجرت به ترکیه آگاه شده و از ایمن‌ترین، کم هزینه‌ترین و مطمئن‌ترین راه شهروندی و تابعیت این کشور را اخذ کنید.

روشهای مهاجرت به ترکیه

روش‌های مهاجرت به ترکیه متنوع بوده و ضوابط و شرایط مهاجرت بر اساس هر کدام از این مسیرها برای افراد به گونه‌ای دیگر تلقی و لحاظ می‌شود. لذا افرادی که به دنبال اخذ تابعیت و اقامت این کشور اوراسیایی هستند، می‌توانند از مسیرهای مهاجرتی زیر به این مهم دست پیدا کنند. در ادامه با ما همراه باشید تا به طور تفصیلی با مسیرهای مهاجرتی آشنا شوید.

  1. مهاجرت تحصیلی به ترکیه
  2. مهاجرت کاری به ترکیه
  3. مهاجرت از طریق سرمایه گذاری در ترکیه
  4. مهاجرت از طریق خرید ملک در ترکیه
  5. مهاجرت از طریق ازدواج در ترکیه
  6. مهاجرت از طریق تولد فرزند در ترکیه
  7. مهاجرت از طریق پناهندگی به ترکیه
روشهای مهاجرت به ترکیه
  • مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل

کشور ترکیه یکی از مقاصد اصلی دانشجویان بین‌المللی برای اخذ اقامت از طریق مهاجرت تحصیلی شناخته می‌شود. لذا بیش از ۱۱۷ هزار دانشجوی خارجی در دانشگاه‌های سطح بالای این کشور مشغول تحصیل هستند. سطح علمی و کیفی بالای دانشگاه‌ها و هزینه‌های تحصیل بسیار پایین اکثر دانشجویان را مجاب به مهاجرت تحصیلی به این کشور می‌کند. لذا دانشجویان می‌توانند برای تامین بخشی از هزینه‌های تحصیل خود به صورت پاره وقت مشغول به کار شوند و با توجه به سهولت دریافت ویزای تحصیلی نسبت به اخذ آن اقدام کنند.

 در دانشگاه‌های این کشور کلیه مباحث به دو زبان ترکی و انگلیسی تدریس می‌شود لذا برای مهاجرت تحصیلی در مقطع کارشناسی، دکترا و کارشناسی ارشد باید پذیرش و بورسیه معتبر دانشگاه‌های این کشور اخذ کنند. ورود  دانشگاه‌های این کشور به دلیل همتراز بودن با استانداردهای بین‌المللی، مستلزم شرکت در آزمون‌های متعدد و سخت و داشتن بورسیه تحصیلی و تسلط نسبی بر زبان ترکیه‌ای است. لذا افراد می‌توانند در بازه زمانی کوتاه  با اشتغال در شغلی مناسب نسبت به تبدیل ویزای تحصیلی به کاری یا سرمایه‌گذاری اقدام کنند.

  • مهاجرت به ترکیه از طریق خرید ملک

ترکیه یکی از معدود کشورهای است که پاسپورت و اقامت خود را از طریق خرید ملک به مهاجرین اعطا می‌کند. برای کسانی که از تمکن مالی بالایی برخوردار هستند راحت‌ترین و سریع‌ترین مسیر برای اخذ اقامت خرید ملک توصیه می‌شود. افراد می‌توانند با سفر به ترکیه و تسلط به زبان ترکی بدون واسطه ملک مورد نظر خود را خریداری کنند. کما اینکه در این مسیر آژانس‌های املاک معتبر نیز کننده بوده و ملک و خانه متناسب با بودجه را به افراد پیشنهاد می‌دهند.

لذا مهاجران  پس از خرید ملک می‌توانند  نسبت به دریافت پاسپورت ترکیه به اداره مهاجرت آنکارا مراجعه کرده و درخواست اقامت کنند.

  • مهاجرت به ترکیه از طریق کار

وضعیت کار در کشور ترکیه به دلیل نرخ بیکاری ۱۱ درصدی چندان مساعد نبوده و تنها افراد دارای تخصص و مهارت و همچنین دانشجویان فوق لیسانس و دکترا  امکان اشتغال دارند. لذا در بسیاری از مشاغل، کارفرمایان برای جذب نیرو تسلط یا آشنایی به زبان ترکی را یکی از  پیش نیازهای اصلی قرار می‌دهند. متقاضیان بر حسب تجربه و  سابقه کاری و تخصص خود می‌توانند از لیست مشاغل منتشر شده درخواست خود را ارائه داده و در صورت قبول شدن در مصاحبه توسط کارفرمای ترک با دریافت دعوتنامه همکاری نسبت به دریافت مجوز کاری از وزارت کار mlss  اقدام کنند.

همچنین کارفرما نیز باید به طور همزمان مدارک لازم را به به اداره کار ارائه دهد. ویزای کاری اقامت یک ساله را شامل می‌شود و در صورت تایید و توافق و ادامه همکاری این مدت اقامت می‌تواند تمدید شود.

مهاجرت به ترکیه از طریق کار
  • مهاجرت ترکیه از طریق سرمایه گذاری

یکی دیگر از مسیرهای مورد توجه سرمایه‌گذاران برای مهاجرت به ترکیه از طریق سرمایه‌گذاری است که می‌توانند علاوه بر داشتن شغلی سودآور, اقامت دائم این کشور را نیز اخذ کنند. سرمایه‌گذاری از طریق  خرید اوراق بهادار، اشتراک و سرمایه‌گذاری در بانک‌های ترکیه‌ای، خرید سهام شرکت‌های بزرگ و خرید ملک از جمله روش‌های سرمایه‌گذاری متداول است.

شاید به جرات بتوان گفت که هزینه‌های پایین برای سرمایه‌گذاری یکی از فاکتورهای اصلی جذب سرمایه‌گذاران آسیایی و اروپایی به این کشور شده است. با سرمایه کم ۱ تا ۲ میلیون لیر در بخش‌های ذکر شده  می‌توان سرمایه‌گذاری انجام داد و پس از انجام مراحل و ضوابط مربوطه مشغول به کار شد.

  • مهاجرت به کشور ترکیه از طریق ثبت شرکت

در مهاجرت به ترکیه از طریق ثبت که یکی از زیر مجموعه‌های مسیر سرمایه‌گذاری است افراد علاوه بر ثبت شرکت باید ۵ نفر نیروی کار ترک را استخدام کرده و مالیات و بیمه را نیز پرداخت کنند. ‌ با شرایط ضوابط و ساختار ثبت شرکت آشنایی لازم را داشته و برای درخواست ثبت شرکت، شخصا در این کشور حضور داشته و مدارکی مانند اساسنامه شرکت، گذرنامه، ترجمه صفحات اول شناسنامه و مدارک هویتی خود را ارائه دهند و همچنین هزینه حدود ۲۵۰۰ دلار را پرداخت کنند.

  • مهاجرت به کشور ترکیه از طریق تولد

 اکثر کشورها برای اعطای اقامت و تابعیت به مهاجرین از قانون خون و خاک تبعیت می‌کنند لذا بر اساس فاکتور خون، کشور ترکیه نیز شهروندی و تابعیت خود را به  افرادی ارائه می‌دهد که علاوه بر تولد در خاک این کشور،  یکی از والدین نیز پاسپورت این کشور را داشته و شهروند ان باشد. البته افراد می‌توانند از طریق مهاجرت کاری، خرید ملک و سرمایه‌گذاری با داشتن پاسپورت ترکیه بعد از تولد اقامت آن را برای فرزند خود نیز اخذ کنند. کما اینکه متقاضیان و والدینی که دارای اقامت موقت ترکیه هستند می‌توانند در صورت به دنیا آوردن فرزند تابعیت این کشور را برای آن اتخاذ کنند.

  • مهاجرت به ترکیه از طریق ازدواج

یکی از روش‌های دوست داشتنی در بین مهاجران برای رسیدن به ترکیه و اقامت در آن ازدواج با تبعه و شهروند ترکیه‌ای است. لذا برای انجام این پروسه باید حداقل ۳ سال از ازدواج فرد با تبعه این کشور گذشته باشد. همچنین ثبت این ازدواج در داخل کشور ترکیه انجام شود. لذا باید مدارک ثبت ازدواج و حقیقی بودن آن را نیز ارائه دهند و زوجین باید در یک خانه زندگی کرده، رفتارهای خارج از ازدواج نداشته و مبادی آداب ازدواج باشند. هیچگونه تهدیدی نسبت به منافع ملی ترکیه از طرف آنها احساس نشود.

البته اداره مهاجرت برای اطمینان از صوری نبودن ازدواج در طول ۳ سال برای بررسی وضعیت ازدواج متقاضیان و تحت نظر داشتن آنها، بازرسانی را جهت بررسی اعزام می‌کند. در صورت صوری بودن ازدواج جرایم مالی و زندان شامل افراد متخلف خواهد شد. لذا پروسه اخذ پاسپورت ترکیه از طریق ازدواج  بازه زمانی سه تا ۵ سال به طول خواهد کشید.

  • مهاجرت به کشور ترکیه از طریق پناهندگی

یکی از روش‌های پرخطر و البته غیرقانونی برای مهاجرت به ترکیه پناهندگی است که با توجه به خطرات و صدمات احتمالی وارده به پناهنده به هیچ وجه توصیه نمی‌شود. در این روش افرادی می‌توانند درخواست پناهندگی کنند که بر اساس عقاید سیاسی یا مذهبی امنیت جانی لازم را در کشور مبدا نداشته و درخواست پناهندگی داشته باشند.

 لذا اثبات خطر جانی در صورت بازگشت به کشور از جمله معیارها و ضوابط اصلی این نوع مهاجرت است که پیچیدگی‌های متعددی دارند. معمولاً متقاضیان به شکلی ناامن توسط قاچاقچیان انسان جابجا می‌شوند. لذا با توجه به اینکه پس از رسیدن به خاک ترکیه شرایط زندگی و جایگاه اجتماعی پایینی برای پناهجویان در نظر گرفته می‌شود و رفتار شایسته‌ای با آنها صورت نمی‌پذیرد، این نوع مهاجرت به هیچ وجه توصیه نمی‌شود و صرفاً جهت آگاهی بخشی به علاقمندان در این نوشتار ذکر شده است.

مهاجرت به کشور ترکیه از طریق پناهندگی

شرایط کلی مهاجرت به کشور ترکیه

هر کدام از مسیرهای مهاجرت به ترکیه دارای شرایط و معیارهای متفاوتی است. اما شرایط کلی که اکثر مهاجران در تمامی مسیرها ملزم به رعایت و پایبندی به آن هستند موارد زیر است.

  • داشتن تمکن مالی و اثبات آن برای اداره مهاجرت ترکیه جهت اطمینان از توانایی مالی متقاضی برای  پرداخت هزینه‌های زندگی، تحصیل
  • در صورت داشتن موقعیت شغلی مناسب با درآمد معقول ارائه گواهی برای تمکن مالی نیاز نخواهد.
  • اکثر مردم  به زبان ترکی در این کشور تکلم می‌کنند لذا افراد برای برقراری ارتباط باید مدرک زبان ترکی را ارائه دهند.
  • نداشتن سوء پیشینه
  •  ارائه پاسپورت
  •    برخورداری از بیمه
  • ارائه مدرک جاب آفر برای مهاجرین از طریق کار
  •  سرمایه‌گذاری از طرق مختلف برای مهاجرت از طریق سرمایه‌گذاری و اقامت ۸ ساله جهت دریافت اقامت دائم
  • داشتن بورسیه تحصیلی از سوی دانشگاه‌های معتبر در مهاجرت تحصیلی
  • داشتن سرمایه لازم برای خرید ملک
  • اثبات مدارک ازدواج واقعی
  •  توانایی یا تمکن مالی همسر ترکیه‌ای برای فرد مقابل در مهاجرت از طریق ازدواج
  • پرداخت هزینه‌های مربوط به مهاجرت
  • پشت سر گذاشتن مراحل اداری و ضوابط آن

مزایای شهروندی ترکیه

 اگرچه کشور ترکیه از لحاظ پویا و فعال بودن اقتصاد و امکانات رفاهی و اجتماعی همتراز با دیگر کشورهای اروپایی است لذا از مهمترین دلایلی که اکثر ایرانیان سعی می‌کنند این کشور دوست و همسایه را برای مهاجرت و شهروندی انتخاب کنند اعتبار پاسپورت ترکیه است.

  • پاسپورت ترکیه در مقایسه با دیگر پاسپورت‌های کشورهای آسیایی از اعتبار بالایی برخوردار است.
  •  می‌توان از طریق این پاسپورت از سفر بی‌دردسر به ۱۱۱ کشور استفاده کرد، این دارندگان بدون نیاز به اخذ ویزا امکان سفر به ۷۰ کشور دنیا را داشته و می‌توانند در سفر به ۳۶ کشور به راحتی در بدو ورود به این کشورها ویزای خود را دریافت کنند.
  •  از امتیاز کسب ویزای الکترونیکی پیش از ورود به ۵ کشور دیگر نیز بهره‌مند هستند.
  • با توجه به اینکه تابعیت دوگانه در کشور ترکیه به رسمیت شناخته می‌شوند افراد می‌توانند پس از اخذ اقامت این کشور هویت جدیدی برای خود در نظر بگیرند یا در آن واحد از دو هویت استفاده کنند.
  • داشتن تابعیت دوگانه و پاسپورت ترکیه می‌تواند برای ایرانیان در اخذ ساده‌تر ویزای بریتانیا، آمریکا و کانادا بسیار کمک کننده باشد.
  • البته مهاجران چینی نیز که دارای مشکلاتی برای ورود به آمریکا هستند می‌توانند از طریق پاسپورت ترکیه اخذ ویزای این ایالت را تجربه کنند.
  • همچنین دارندگان پاسپورت ترکیه می‌توانند در صورت اخذ شهروندی برای فرزندان زیر ۱۸ سال و همسر خود بدون نیاز به حضور در خاک این کشور پاسپورت دریافت کنند.
  • کشور ترکیه روابط تجاری و دیپلماتیک نزدیکی با اروپا و آمریکا دارد لذا به دلیل عضویت در ناتو و معاهدات متعدد با دولت‌های اروپایی، از ارزش پاسپورت بالایی به مدت ۱۰ سال برخوردار است. متقاضیان می‌توانند از طریق این پاسپورت ویزای ۱۰ ساله کانادا یا ویزای مولتی آمریکا را با اعتبار ۶ ماه تا ۱۰ سال به دست آورند.

بهترین روش مهاجرت به ترکیه

 بسیاری از افراد به دنبال بهترین روش مهاجرت به ترکیه درصدد اخذ مشاوره از وکلای مهاجرت به ترکیه هستند که متعاقباً مشاوران بر اساس شرایط اختصاصی، میزان تحصیلات، میزان تسلط به زبان ترکی، سوابق کاری و سرمایه، مسیرهای مهاجرت متعددی را به افراد توصیه می‌کنند. لذا روش مهاجرتی از شخصی به شخص دیگر متفاوت است و ممکن است فردی بر اساس تجربیات، مهارت و تخصص در زمینه مهاجرت کاری سریع‌تر به پاسپورت این کشور دست پیدا کند یا دانشجویان بین المللی به دلیل هزینه‌های پایین مهاجرت تحصیلی برای آنها مقرون به صرفه‌تر باشد. البته افرادی که از طریق ویزای توریستی به کشور ترکیه مهاجرت می‌کنند نیز می‌توانند از این فرصت استفاده کرده و با اجاره آپارتمان و خانه و  مراجعه به اداره مهاجرتی استانبول یا کانادا برای گرفتن اقامت یک سال اقدام کنند.

اما سرمایه‌گذاری در مستغلات و خرید ملک در ترکیه در راستای اخذ تابعیت این کشور می‌تواند بهترین روش باشد. افراد می‌توانند برای خود همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال تنها با سرمایه‌گذاری ۴۰۰ هزار دلاری اقدام کنند. البته این ۴۰۰ هزار دلار خرید ملک می‌تواند در بازه زمانی متعددی پرداخت شود اما نباید املاک خریداری شده تا سه سال به فروش برسد.

هزینه مهاجرت و اقامت در ترکیه چقدر است؟

مسلماً برای مهاجرت به هر کشوری سرمایه و هزینه تعیین شده‌ای لازم است که باید متقاضی توانایی پرداخت آن را داشته باشد. هزینه مهاجرت به ترکیه یکی از دغدغه‌های مهاجرین است که هر روش مهاجرتی بستگی به طول پروسه و ضوابط و اقدامات هزینه‌های خاصی دارد. در این بخش سعی کردیم هزینه‌های لازم برای روش‌های مهاجرتی را به تفکیک ذکر کنیم.

 البته این هزینه‌ها مختص مسیرهای مهاجرتی هستند و افراد برای گذران زندگی و ادامه آن و تامین نیازهای روزمره باید توانایی مالی داشته و از شغل مناسب برخوردار باشند. هزینه‌های زندگی در کشور ترکیه با توجه به سبک زندگی افراد، میزان تفریحات، محل اقامت و شهر انتخابی گ متفاوت است. مسلماً انتخاب شهرهای بزرگ برای زندگی دربرگیرنده هزینه‌های بیشتری نسبت به دیگر شهرها است. کما اینکه شهرهای توریستی و اروپایی از سطح و سبک زندگی متفاوتی نیز برخوردار هستند. به طور مثال در شهرهای بزرگ برای اجاره خانه باید ۳۵۰۰ لیر و در شهرهای کوچک ۱۰۰۰ لیر هزینه کنید.

  • روش مهاجرتی ثبت شرکت: سرمایه ۱۲ الی ۱۸ هزار یورویی
  • روش مهاجرتی تحصیلی: شامل هزینه‌های تحصیل به زبان ترکی ۲۴۰ الی ۷۵۰ دلار و هزینه‌های تحصیل به زبان انگلیسی ۶۰۰ الی ۱۵۰۰ دلار در سال
  • مهاجرت از طریق خرید ملک : تقریبا ۴۰۰ هزار دلار
  • مهاجرت از طریق ازدواج نیز نیازمند اثبات تمکن مالی برای اداره خانواده و اثبات مدارک ازدواج و هزینه‌های مربوط به آن است.
  • مهاجرت از طریق تولد: شامل هزینه‌های معمول دولت ترکیه
  • مهاجرت از طریق پناهندگی:  علاوه بر هزینه‌های روحی روانی و جانی، شامل هزینه‌های مالی زیادی است که باید به واسطه‌ها داده شود تا به خاک ترکیه برسند.
هزینه مهاجرت و اقامت در ترکیه چقدر است؟

کلام آخر

سیاست‌های مهاجر پذیری ترکیه یکی از اصلی‌ترین دلایلی است که بیشتر مهاجران سعی می‌کنند این کشور اوراسیایی را برای زندگی، تحصیل و کار انتخاب کنند. البته مهاجرت به ترکیه برای تحصیل ویا خرید ملک  از جذاب‌ترین و سریع‌ترین راه‌های اخذ اقامت و شهروندی ترکیه محسوب می‌شوند. اما با توجه به مسیرهای مختلف از جمله ازدواج، کار، تحصیل، تولد، سرمایه گذاری افراد می‌توانند بر حسب توانمندی‌ها، سرمایه و شرایط اختصاصی خود برای دریافت ویزا اقدام کنند.

5/5 - (1 امتیاز)

عظیمه غلامی

عظیمه غلامی کارشناس تولید محتوا سئو شده با ۳ سال سابقه کار نویسندگی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

19 + 20 =

دکمه بازگشت به بالا