مهاجرت به قبرس ✈️ + اقامت و مهاجرت به قبرس در سال 2024
جالب است بدانید که جزیره کوچک قبرس در شرق دریای مدیترانه یکی از کشورهای اروپایی توسعه یافته و رو به پیشرفت است که اکثر متقاضیان، مهاجرت به قبرس را به عنوان دروازه ورود یا سکوی پرتاب به اروپا تلقی میکنند. کما اینکه مهاجرت به بخش شمالی قبرس از جمله ارزانترین، سریعترین و راحتترین روشها برای ایرانیان متقاضی محسوب میشود. این کشور دارای دو بخش قبرس شمالی و قبرس جنوبی است که بخش جنوبی آن عضو اتحادیه اروپا بوده لذا از قوانین مهاجرتی پیچیده اروپایی تبعیت میکند، اما در قبرس شمالی شرایط به مراتب مطلوبتر است. برای افزایش آگاهی در این خصوص تا انتهای نوشتار ما را همراهی کنید.
فهرست مطالب
نگاهی اجمالی به کشور قبرس
دانشجویان میتوانند بدون داشتن ویزای تحصیلی به محض ورود ویزای فرودگاهی دریافت کنند، کما اینکه برای تحصیل نیازی به ارائه مدرک زبان نیست. اما یکی از جذابترین روشها برای اخذ اقامت قبرس خرید ملک در این کشور است که میتواند تابعیت و شهروندی این جزیره زیبا با آب و هوای معتدل مدیترانهای را برای صاحبان مشاغل، محصلین و سرمایهگذاران به دنبال داشته باشد. افراد میتوانند از طریق مسیرهای تحصیلی، کاری، ازدواج، تولد، سرمایهگذاری و پناهندگی فرصت حضور در این سرزمین اسطورهای و باستانی را داشته باشند.
این جزیره بکر که بین سه قاره آسیا، اروپا و آفریقا قرار گرفته با جمعیت ۱۷۰۰ هزار نفری سومین جزیره پرجمعیت منطقه شرق مدیترانه شناخته میشود. بر اساس آخرین اطلاعات آماری و جمعیتی حدود ۲۰ هزار نفر ایرانی مقیم قبرس شمالی هستند که بیشتر در زمینه گردشگری، تجارت، سرمایهگذاری و بانکداری فعالیت میکنند. با توجه به زندگی نرمال و تقریباً مطلوب ایرانیان در این کشور افراد میتوانند از طریق تعامل با بهترین وکیل ایرانی در قبرس با سنجش شرایط و تطبیق آن با توانمندیها و وضعیت خود از سریعترین و کم هزینهترین مسیر اقامت آن را دریافت کند.
در کنار طبیعت و آب و هوای بکر به دلیل عضویت در اتحادیه اروپا و داد و ستد و معاهدات بینالمللی گسترده با دیگر کشورها از اقتصادی رو به رشد و توسعه یافته نسبت به کشورهای آسیایی برخوردار است. این جزیره دارای کوههای مرکزی در ترودوس و سواحل زیبا از امتداد خط ساحلی جنوبی تا ارتفاعات نیکوزیا است که با جاذبههای طبیعی چشمنواز و آب و هوای مدیترانهای، مطلوبترین و ایدهآلترین منطقه برای تحصیل، تعطیلات، کار و گذران دوره بازنشستگی اکثر افراد اروپایی شناخته میشود. زیرا در مقایسه با کشورهای اروپایی از هزینههای زندگی پایین برخوردار است.
مسلماً شرایط مهاجرت به بخش قبرس جنوبی به دلیل عضویت این قسمت در اتحادیه اروپا، برخورداری از شرایط اقتصادی، استانداردها و امکانات زندگی بالاتر نسبت به قبرس شمالی، برای اتباع خارجی خصوصاً ایرانیان سخت خواهد بوده و این بخش جنوبی مقصد توریستها و گردشگران بینالمللی شناخته میشود.
به طور کلی از جمله جذابیتهای جزیره قبرس برای مهاجرین میتوان به عضویت در اتحادیه اروپا، دریافت مالیات کم، امنیت بالا، اقتصادی رو به رشد، هزینههای زندگی پایین و کم دردسر بودن شرایط مهاجرتی عنوان کرد. قبرس جنوبی تحت مالکیت ساکنان یونانی و قبرس شمالی متشکل از ساکنین ترکیهای و مسلمانان هستند.
مزایا و معایب مهاجرت به قبرس
قطعاً هر سرزمین و کشوری با توجه به منابع انرژی، ثروتهای ملی، موقعیت اقتصادی، سیاسی، طبیعی و استراتژیکی دارای مزایا و معایب متنوعی برای شهروندان و ساکنین آن است که فراوانی مزایا مهاجرتی قبرس و چشمگیر بودن آنها باعث ترغیب و وسوسه مهاجرین و متقاضیان مهاجرت شده است . ناگفته نماند که مهاجرت به قبرس جنوبی برای افراد خصوصاً ایرانیان دارای دشواریها و قوانین سختگیرانه است، لذا اقدام به اخذ اقامت قبرس شمالی فکر هوشمندانهای خواهد بود. اما در کل با توجه به اروپایی بودن این جزیره و مزایای زیر بسیاری از افراد به دلیل هزینههای مهاجرتی کمتر آن را به عنوان مقصد جذاب مهاجرتی انتخاب میکنند.
مزایای مهاجرت به قبرس :
- آسان بودن روند اخذ اقامت آن نسبت به کشورهای اروپایی
- مالیات بسیار کم
- هزینههای زندگی پایین
- امکان مهاجرت به دیگر کشورهای اروپایی از این جزیره
- فساد کم
- امنیت بالا
- امکان اخذ ویزای همراه
- نیاز به تمکن مالی و هزینههای سرمایهگذاری کمتر نسبت به دیگر کشورها
- عدم نیاز به مدرک زبان برای محصلین
- داشتن سواحل زیبا، آب و هوای معتدل مدیترانهای و فرهنگ غنی و مهاجر پذیر
- عضویت قبرس جنوبی در اتحادیه اروپا و برخورداری از اقتصادی توسعه یافته و پیشرفتهتر
- تحصیلات آکادمیک و دانشگاهی با هزینههای بسیار پایین
- خدمات و امکانات رفاهی و بهداشتی مطلوب
معایب مهاجرت به قبرس :
- عدم به رسمیت شناخته نشدن بخش شمالی قبرس در اتحادیه اروپا
- کم بودن دانشگاههای معتبر در قسمت شمالی قبرس
- توسعه یافتگی کمتر نسبت به دیگر مقاصد اروپایی
- فرصتهای شغلی کم
- مدت اعتبار کم پاسپورت
مدارک لازم برای مهاجرت به کشور قبرس
مسلماً در طرح مهاجرت به قبرس متقاضیان موظف به ارائه مدارک مختلف تعیین شده و درخواستی از سوی اداره مهاجرتی و سفارت این کشور هستند. لذا در کنار مدارک عمومی و کلی که شامل تمامی روشهای مهاجرتی، کاری، تحصیلی، ازدواج، تولد و پناهندگی میشود افراد به تفکیک ویزای درخواستی و نوع مسیر مهاجرتی ملزم به ارائه مدارک تخصصیتر نیز هستند.
منجمله اینکه در مهاجرت کاری نیاز به داشتن پیشنهاد شغلی از سوی کارفرمای قبرسی هستند یا مهاجرین از طریق سرمایهگذاری باید بودجه تعیین شده برای سرمایهگذاری را تهیه کنند. همانطور که محصلین باید برای ادامه مسیر تحصیلی در این کشور دارای شرط سنی و شرایط تحصیلی مناسب باشند. لذا در این بخش فقط مدارک کلی مورد نیاز برای مهاجرت به قبرس جهت آشنایی مهاجرین عزیز ذکر میشود.
- ارائه مدارک هویتی شامل: کارت ملی، شناسنامه، کارت پایان خدمت یا کارت معافیت
- گواهی ازدواج یا طلاق
- پاسپورت مدتدار معتبر
- گواهی عدم سوء پیشینه کیفری
- ارائه گواهی سلامت جسمی و روحی
- برخورداری از تمکن مالی کافی مطابق با روش مهاجرتی
- ارائه گردش صورت حساب
- داشتن بیمه درمانی معتبر بین المللی
- عکسهای جدید و بیومتریک
- تکمیل فرم درخواست ویزای قبرس
- پرداخت هزینههای مربوط به درخواست ویزا و ارائه سند پرداختی
- انگیزه از سفر
- رزرو بلیط هواپیما
- داشتن رده سنی مطابق با نوع ویزای درخواستی
روشهای مهاجرتی به قبرس
هزینههای پایین تحصیلی در قبرس باعث شده طی چند سال اخیر مردم آن دارای تحصیلات عالی بوده و با توجه به توسعه یافتگی اقتصاد، آنها از شاخصها و استانداردهای زندگی مطلوبی برخوردار باشند. اروپایی بودن این جزیره و موقعیت قرارگیری آن در همسایگی یونان، ترکیه و سوریه، هزینههای پایین زندگی و آسان بودن روشهای اخذ اقامت و تابعیت آن باعث داغ شدن تب تند مهاجرت به این سرزمین از سوی اتباع خارجی شود.
لذا افراد میتوانند بر حسب میزان تحصیلات، سوابق کاری، سرمایه در اختیار و نسبت خویشاوندی یا خانوادگی از طریق مسیرهای کاری، تحصیلی، ازدواج، سرمایهگذاری، تولد و پناهندگی ویزای موقت این کشور را به دست آورده و پس از چندین سال زندگی مستمر( ۵ الی ۷ ) نسبت به اخذ تابعیت آن اقدام کنند. لذا در این بخش به صورت تیتروار روشهای مهاجرتی قید شده و به اختصار دو مورد از آنها شرح داده میشود.
- ویزای تحصیلی
- ویزای کاری
- ویزای سرمایهگذاری
- ویزای تولد
- ویزای ازدواج
- ویزای پناهندگی
مهاجرت تحصیلی به قبرس: دانشگاههای موجود در کشور قبرس ۸ دانشگاه با کیفیت را شامل میشود که از بین جمعیت کل دانشجویان، ۲۱ درصد آن متعلق به دانشجویان خارجی است. لذا این دانشگاهها دارای مزایای مطلوبی مانند شهریه مقرون به صرفه، امکانات عالی خوابگاه، معتبر بودن مدارک در سراسر جهان و عدم نیاز به ارائه مدرک زبان هستند. لذا افراد میتوانند از طریق اخذ بورسیههای تحصیلی قبرس شمالی با هزینههای تقریباً رایگان تحصیلات خود را در این کشور ادامه دهند. از آنجایی که اکثر ایرانیان قبرس شمالی را برای مهاجرت انتخاب میکنند ما سعی میکنیم در مورد دانشگاههای این بخش توضیح دهیم.
متقاضیان میتوانند بدون ارائه مدرک زبان تنها در صورت تمایل یک الی دو ترم در دانشگاههای این کشور دوره زبان را پشت سر گذاشته و پس از دریافت بورسیه تحصیلی و ارائه مدارک زیر و اخذ ویزای تحصیلی پس از گذشت سه ماه نسبت به اخذ اقامت خود اقدام کنند. عدم نیاز به آزمون ورودی و مدرک زبان باعث شده بسیاری از دانشجویان بین المللی بتوانند پس از اتمام تحصیلات مطلوب در این کشور با تبدیل ویزای خود و اقامت ۵ ساله تابعیت و اقامت دائم را دریافت کنند.
- تکمیل فرم درخواست پذیرش
- ۲ الی ۳ توصیه نامه
- برای تحصیل در مقطع کارشناسی کپی مدرک دیپلم دبیرستان
- برای تحصیل در مقطع دکترا یا کارشناسی ارشد کپی مدارک دانشگاهی
- رزومه
- ریز نمرات دوره تحصیلی
- گواهی عدم سوء پیشینه
- گواهی تمکن مالی برای پرداخت هزینههای زندگی و شهری بین ۶۰ تا ۷۰ میلیون
- انگیزه نامه
مهاجرت از طریق سرمایهگذاری و خرید ملک
یکی از جالبترین و سریعترین مسیرهای مهاجرتی به قبرس که میتواند اخذ اقامت و تابعیت کامل این جزیره مدیترانهای را به دنبال داشته باشد سرمایهگذاری و خرید ملک در این کشور است. این کشور دارای زیرساختها و پروژههای عمرانی و ساختمانی بینظیر و سوددهی است که با هزینه معادل ۵۵ هزار پوند معادل چهار و نیم میلیارد ایران میتوان در بخش املاک و مستغلات سرمایهگذاری کرد.
لذا در قبرس شمالی میتوان از این روش ساده برای اخذ اقامت بهره برده و در صورت عدم استطاعت مالی برای پرداخت کامل هزینه میتوان به دریافت وام نیز اقدام کرد. البته ارزش ملک خریداری شده میتواند به ۱۲۵ هزار یورو نیز برسد و این بسته به متراژ، سال ساخت و محل ملک متغیر است.
لازم به ذکر است که حدود ۱۲.۵ درصد قیمت ملک در زمان معامله باید به اداره تاپو پرداخت شود تا ثبت مالکیت انجام بگیرد و همچنین ۵ درصد از ارزش خانه نیز به عنوان مالیات اخذ میشود. با این تفاسیر خرید ملک در قبرس خصوصاً منطقه شمالی آن برای ایرانیان یکی از پرطرفدارترین مسیرهای اخذ اقامت و تابعیت محسوب میشود.
شرایط لازم برای مهاجرت به قبرس
با در نظر گرفتن نوع ویزای درخواستی و روش مهاجرت افراد دارای شرایط و ضوابط متفاوتی برای اخذ اقامت و زندگی در قبرس هستند که در نهایت پس از الی ۶ الی سال کار و اقامت مستمر در این کشور میتوانند اقامت دائم را کسب کنند. لذا از جمله شرایط کلی عبارتند از؛
روش تحصیلی: ارائه مدارک و بورسیه تحصیلی، عدم نیاز به مدرک زبان، داشتن شرط سنی ۱۸ تا ۳۰ سال، فارغ التحصیلی از دانشگاههای قبرس و پیدا کردن شغل مورد نظر در مهلت جستجوی کار پس از اتمام تحصیل، کار و اشتغال به مدت ۵ سال مداوم و سپس اقدام برای اقامت دائم و شهروندی
روش کاری: دریافت پیشنهاد شغلی از سوی کارفرمای قبرسی، اخذ مجوز کار از سمت کارفرما، داشتن مدرک زبان ترکی انگلیسی، تمدید مجوز و اقامت یک ساله کار، داشتن کار و اشتغال با ویزای کار به مدت ۱۰ سال
روش مهاجرتی از طریق ازدواج: مزدوج شدن با شهروند و فرد مقیم قبرس، ارائه مدارک و اسناد اثبات ازدواج واقعی، ارائه سند تمکن مالی همسر متقاضی برای پرداخت هزینههای زندگی او، داشتن درآمد ماهانه ۱۵۰۰ دلار آمریکایی برای همسر متقاضی، امکان کسب اقامت دائم پس از گذشت ۱۰ سال از ازدواج و زندگی در قبرس
مهاجرت از روش سرمایهگذاری و خرید ملک در قبرس: عدم سوء پیشینه، سرمایهگذاری و هزینه لازم به میزان ۵۵ هزار الی ۱۲۵ هزار یورو با توجه به محل و نوع ملک، سرمایه ۴۹ هزار دلاری آمریکا به انضمام ۱۰۰ هزار لیر ترکیه برای ثبت شرکت، کسب اقامت دائم پس از ۱۰ سال اقامت مستمر
اخذ ویزا از طریق تولد: به جهت تابعیت قبرس از فاکتور خون، تنها ملاک، تولد در خاک این کشور نبوده و باید والدین کودک متولد شده یا یکی از آنها شهروند قبرس باشد.
جمعبندی
اگرچه مهاجرت قبرس استانداردهای شغلی، رفاهی و زندگی همترازی با کشورهای تاپ و درجه یک اروپایی را ندارد، اما طی چند سال اخیر با توجه به توسعه یافتگی فرهنگی و اقتصادی دارای مزایای مهاجرتی متعددی است که در کنار سواحل زیبا و آب و هوای بینظیر، هزینههای زندگی پایین، دانشگاههای با کیفیت، موقعیت جغرافیایی به عنوان جزیرهای جذاب مقصد بسیاری از مهاجرین علی الخصوص ایرانیان است. لذا مهاجرین باید با ارزیابی و سنجش شرایط و مدارک مورد نیاز از مناسبترین مسیر شانس ورود خود را به این سرزمین امتحان کرده و از امکانات اجتماعی، فرهنگی، رفاهی و موقعیت اقتصادی آن برای ارتقای زندگی خود بهرهمند شوند.