مهاجرت به آمریکا✈️ راهها، شرایط و هزینهها برای ایرانیان
ایالات متحده آمریکا با جمعیت ۳۳۰ میلیون نفری، متشکل از ۵۰ ایالت و ۵ قلمرو به دلیل گستره وسیع جغرافیایی، داشتن اقتصاد بسیار قدرتمند، غولهای تکنولوژی و فناوری بزرگ، برخورداری از برجستهترین دانشگاههای جهان یکی از ایده آلترین مقاصد مهاجران علی الخصوص ایرانیان به شمار میرود. به طوری که ۳۷ درصد از جمعیت مهاجر ایرانی معادل ۰۰۰/۵۰۰/۱ نفر متعلق به سرزمین آمریکا است.قرارگیری این کشور در قاره آمریکای شمالی، مرز مشترک زمینی آن با کانادا، استانداردهای زندگی با کیفیت، درآمدهای سالانه بالا و نرخ تورم پایین مزید بر علت شده تا بسیاری از مهاجران اروپایی، آسیایی مهاجرت به آمریکا را جهت زندگی مرفه، اشتغال پر درآمد و تحصیل ایدهآل انتخاب کنند.
فهرست مطالب
مزایای مهاجرت به آمریکا
استانداردهای های زندگی و امکانات رفاهی در ایالات متحده آمریکا به قدری قدرتمند و بالا است که هر مهاجری را برای اقامت و اخذ ویزای این کشور وسوسه میکند. از مهمترین شاخصههای مثبت مهاجرت به آمریکا پاسپورت قدرتمند آن است که در صورت اخذ آن مهاجران میتوانند از کلیه امکانات شهروندی آن بهرهمند شده و بدون ویزا سفر راحتی را به اکثر کشورها داشته باشند. مزایای مهاجرت به آمریکا به این چند نکته محدود نبوده و شامل مزیتهای زیر است.
- برخورداری از برترین دانشگاههای جهان
- فرصتهای شغلی بیشمار با درآمد بسیار بالا
- نرخ پایین مالیات در مقایسه با دیگر کشورهای پیشرفته
- استانداردهای بالای زندگی
- وجود غولهای فناوری و تکنولوژیهای بزرگ با اقتصادی پویا و پیشرفته
- ایالات متعدد با طبیعت زیبا و آب و هوای مناسب
- برخورداری از پیشرفتهترین سیستمهای مخابراتی و ارتباطات
- سیاستهای آسان در خصوص سرمایهگذاری و راهاندازی بیزینس
- مسکن فراوان
- بیمه قدرتمند و کیفیت بالای خدمات درمانی
- سیاستهای مهاجر پذیری و تنوع فرهنگی
- شناخته شدن دلار آمریکا به عنوان ارز جهانی و تاثیر فراوان آن در داد و ستدهای بینالمللی
مدارک لازم برای مهاجرت به آمریکا
متقاضیان مهاجرت به آمریکا برای طی پروسههای اداری مستلزم ارائه مدارک مورد نیاز و به ثبت رساندن آن در طول فرایند مهاجرت هستند. مدارک مورد نیاز باید کامل و جامع بوده و در صورت نقص در هر مورد درخواست ویزا ریجکت خواهد شد. به طور کلی مهمترین مدارک مورد نیاز منابع زیر هستند.
- تکمیل فرم درخواست ویزا
- پاسپورت معتبر به مدت ۶ ماه
- دو قطعه عکس ۵ در ۵ استاندارد
- مدارک هویتی ترجمه شده شامل صفحات شناسنامه، کارت ملی، کارت پایان خدمت و معافیت از آن و ..
- اخذ گذرنامه موقت از سفارت آمریکا و ارائه فیش پرداختی
- ترجمه اجاره نامه و سندهای ملکی در صورت وجود
- در صورت متاهل بودن ترجمه اسناد ازدواج
- در صورت متارکه و طلاق گرفتن ترجمه اسناد طلاق
- ارائه اصل و کپی گردش حساب ۶ ماه گذشته و ارائه سند تمکن مالی
- ارائه مدارک تحصیلی معتبر به همراه ریز نمرات
- ارائه گواهی و مدرک زبان انگلیسی در صورت
- ترجمه نامهها و سوابق پزشکی
- ارائه دعوتنامه از کارفرما یا گواهی اشتغال به کار و سابقه کاری
- پرینت گردش حساب
- گواهی عدم سوء پیشینه کیفری
- پروانه مطب برای پزشکان
- سند پرداخت مالیات یا لیست بیمه نامه کارمندان خصوصی
- حکم کارگزینی و پرسنلی برای کارمندان دولتی
- گواهی سلامت جسمانی
شرایط مهاجرت به آمریکا
شرایط مهاجرت به آمریکا میتواند از روشی به روش دیگر متفاوت و متمایز باشد. در روشهایی مانند لاتاری شانس میتواند فاکتور تعیین کنندهای باشد. کما اینکه در روشهای تحصیلی ارائه نمره زبان و در روش کاری تخصص، دریافت جاب آفر و دعوتنامه میتواند تاثیر گذار باشد. لذا افراد با توجه به نوع ویزای درخواستی و روش مهاجرت مستلزم به سپری کردن شرایط زیر هستند.
- مهاجرت از طریق ویزای خانوادگی: داشتن اقوام درجه یک در آمریکا، برخورداری فرد حامی از سطح درآمد بالا و شغل مناسب، تمکن مالی اسپانسر شیپ برای تامین هزینههای زندگی فرد، داشتن مدرک زبان
- مهاجرت از طریق لاتاری گرین کارت: ثبت نام در برنامه لاتاری، داشتن دیپلم ۱۲ ساله، برنده شدن در قرعه کشی، موفق شدن در مصاحبه با آفیسر مهاجرتی
- مهاجرت از طریق ویزای تحصیلی: داشتن بورسیه از دانشگاهها و موسسات آموزش عالی، اخذ ویزای تحصیلی، تحصیل در آمریکا، برخورداری از مدرک زبان، انگشت نگاری و انجام مصاحبه در سفارت آمریکا در یکی از کشورهای همسایه
- مهاجرت از طریق ازدواج: ازدواج رسمی با تبعه و شهروند دائم آمریکا و ثبت رسمی آن، مدارک برای اثبات تمکن مالی همسر برای هزینههای زندگی، مدرک زبان
- مهاجرت از طریق سرمایهگذاری: ارائه بیزینس پلن قوی، سرمایه لازم جهت خرید ملک، ثبت شرکت و راه اندازی بیزینس
- مهاجرت از طریق ویزای نخبگان: برخورداری از استعداد ورزشی، هنری، علمی در سطح بینالمللی، داشتن سابقه کاری موفق در صنعت فیلمبرداری و تلویزیون
روشهایی مهاجرت به آمریکا
افرادی میتوانند واجد شرایط برای اخذ ویزای آمریکا شوند که صلاحیتها و شایستگیهای بالایی در زمینه تحصیل، سوابق کاری و مهارت داشته یا در کنار آن از طریق خانواده، لاتاری، تولد و ازدواج بتوانند مسیر ورود به آمریکا را طی کنند. سیاستهای مهاجرتی آمریکا در وهله اول دارای اولویت برای افراد دارای مهارت و صلاحیت در وهله بعدی مورد اعتماد از نظر سیاسی و سوابق شخصی و در مرحله آخر طی پروسههای اداری است. با ما همراه بمانید تا با مهمترین و بهترین روشهای ورودی به خاک آمریکا بیشتر آشنا شوید.
- مهاجرت کاری به آمریکا
مسلماً با توجه به طرحهای هوشمندانه در جذب مهاجر دولت آمریکا به دنبال مهاجران دارای سوابق درخشان در رشتههای تخصصی و مهارتی است. ویزای کاری از جمله روشهایی است که افراد به کمک آن میتوانند اقامت طولانی مدت را از طریق دعوتنامه یا پیشنهاد شغلی در سطح عالی اخذ کرده و در این کشور زندگی کنند. ارائه جاب آفر به دلیل جمعیت بالای این سرزمین متمرکز بر شهروندان و افراد دارای گرین کارت این کشور است. لذا اتباع خارجی برای مهاجرت از طریق ویزای کاری و داشتن بالاترین درآمد باید پیشنهاد شغلی سطح عالی از سوی کارفرمایان، سرمایهگذاران و بازرگانان دریافت کنند. ویزای کاری خود دارای چند نوع بوده که در این بخش به آن اشاره میکنیم.
- انواع ویزای کار آمریکا
- ویزای H۱B : برای افراد ماهر با مشاغل تخصصی
- ویزای H۱B۱ : بر اساس توافقنامه تجارت آزاد بین المللی مختص کشورهای سنگاپور و شیلی
- ویزای H۲A : مناسب برای کارگر کشاورزی
- ویزای H۳ : مناسب برای بازدیدکنندگان کارآموز یا آموزشهای دورهای ویژه
- ویزای L۱ : برای کارمندان و نیروهای انتقالی درون شرکتی
- ویزای P۱ : متعلق به ورزشکاران تیمی یا فردی یا اعضای گروههای سرگرمی
- ویزای P۲/P۳ : ویزای کار هنرمندان
- ویزای O۱ : ویزای کار افراد با توانمندیهای خاص
- ویزای EB۳ : ویزای کار آمریکا مناسب برای افراد دارای جاب آفر معتبر
از جمله روشهای کاریابی که افراد متقاضی ویزای کار میتوانند از طریق آن شغل مورد نظر خود را پیدا کنند، وب سایتهای کاریابی معتبر در آمریکا، موسسات کاریابی، روزنامه و مجلات است. لذا افراد برای ویزای کاری باید مدارک زیر را نیز ارائه دهند.
- پاسپورت معتبر
- شماره رسید ثبت شده تاییدیه دادخواست کارگر غیر مهاجم و ثبت شده توسط کارفرما
- تکمیل فرم درخواست ویزای غیر مهاجرتی
- پرداخت هزینههای درخواست ویزا و ارائه رسید
- برای متقاضیان ویزای ترانسفر داخل شرکتی تکمیل فرم۱۲۹S
- ارائه مدارک وضعیت اقتصادی، برنامههای
- بلند مدت، تعیین مدت اقامت برای بازگشت به کشور مبدا پس از پایان کار در آمریکا، اثبات روابط خانوادگی
- مهاجرت به آمریکا از طریق تحصیل
شاید در میان مسیرهای مهاجرتی متنوع به آمریکا مهاجرت از طریق تحصیل میتواند هوشمندانهترین و بهترین روش باشد. برای دریافت ویزای درخواستی باید مدارکی دال بر اثبات برگشت به کشور پس از اتمام دوره تحصیل ارائه شود. اثبات این مسئله و قبولی و دریافت تاییدیه در مصاحبه با آفیسر سفارت نیز بسیار مهم است.
برای اخذ ویزای تحصیلی آمریکا باید در یکی از آزمونهای ACT یا SAT بسته به نوع دانشگاه و ایالت قبولی کسب کنید. لذا افراد پس از اخذ بورسیه تحصیلی و پایان تحصیل در آمریکا برای کاریابی بازه زمانی ۲ ماهه در اختیار دارند. از جمله مهمترین بورسیههای تحصیلی که افراد میتوانند از طریق آن نسبت به اخذ ویزا اقدام کنند موارد زیر است.
- بورسیه تحصیلی HUBERT HUMPHERY : برای محققین فعال و متخصصین در سطح بین المللی اعطا میشود و به دلیل مدت اعتبار کوتاه یک ساله استقبال کمی از آن به عملمیآید.
- بورسیه تحصیلی FULL BRIGHT: این نوع بورسیه نیز مختص مقطع کارشناسی در رشتههای تخصصی مانند هوافضا، رشتههای هنر و مهندسی است و به غیر از رشتههای پزشکی طرفداران زیادی در بین سایر رشتهها دارد.
- بورسیه تحصیلی در دوره کارشناسی: بورسیه تحصیلی در دوره کارشناسی در کالجها و دانشگاههای بینالمللی آمریکا به مدت ۴ سال انجام میشود و به طور متوسط دارای ۲۰۰۰ دلار کمک هزینه تحصیلی است.
- بورسیه تحصیلی در دوره کارشناسی ارشد: این بورسیه تحصیلی مختص دوره کارشناسی ارشد بوده و دو ساله است که برای رشتههای هنر میتواند به یک و نیم سال کاهش پیدا کند. میزان کمک هزینه بورسیه تحصیلی در این مقطع ۳۰۰۰ دلار است.
- بورسیه تحصیلی در دوره دکترا: یکی از سختترین بورسیههایی که در مقایسه با بورسیه کارشناسی و کارشناسی ارشد ضوابط پیچیدهتری دارد تحصیل در دوره دکترا است. لذا شخص متقاضی باید دارای بالاترین رتبه و سطح علمی در مقطع دکترا بوده و برای اثبات این موضوع نیز ریز نمرات کارشناسی ارشد و مقاطع کارشناسی را به همراه مقالهISI ارائه دهد.
- مهاجرت به آمریکا از طریق تولد
در قوانین مهاجرتی اکثر کشورهای اروپایی مانند سوئد، اتریش، دانمارک، هلند و کانادا اعطای تابعیت از طریق سیستم خون امکان پذیر است. اما آمریکا از جمله سرزمینهایی است که برای اعطای تابعیت از طریق سیستم خاک عمل میکند. لذا اگر زوجی در خاک آمریکا صاحب فرزند شوند فارغ از نوع تابعیت پدر و مادر فرزند آنها به دلیل تولد در خاک آمریکا شهروند محسوب میشود. این تابعیت هیچگونه آثار مثبتی برای اخذ اقامت پدر مادر نداشته و آنها میتوانند پس از ۱۴ الی ۱۵ سال درخواست تابعیت و پاسپورت کنند.
- مهاجرت به آمریکا از طریق لاتاری
دولت آمریکا برای ایجاد موازنه بین جمعیت و نژادهای مهاجران به این سرزمین هر ساله شانس و فرصتی برای کشورهای قرار میدهد که از کمترین مهاجر آمریکا برخوردارند. قرعه کشی یا لاتاری یکی از سریعترین و کم هزینهترین روشهای مهاجرت به آمریکا است که در اختیار ۵۵ هزار نفر تبعه دیگر کشورها قرار میگیرد تا شانس خود را آزموده و در صورت پذیرفته شدن اخذ ویزای لاتاری، گرین کارت آمریکا را نیز به دست آورد.
این لاتاری و قرعه کشی از اواسط مهر ماه آغاز و تا ۳۳ روز ادامه پیدا میکند و افراد پذیرفته شده بر اساس نتایج لاتاری باید مراحل اداری مورد نظر را پشت سر گذاشته، مدرک دیپلم و دو سال سابقه کار مفید و مستمر در ۵ سال اخیر داشته باشند. افراد برنده لاتاری از خوش شانسترین افراد خواهند بود که از بین جمعیت ۱۰ الی ۱۲ میلیونی شرکت کننده میتوانند گرین کارت آمریکا را در کنار مزایای شهروندی آن به دست آورند.
- ویزاهای مهاجرتی آمریکا برای اقوام درجه یک
از ویزاهای مهاجرتی که افراد میتوانند به واسطه اقوام درجه یک از طریق آن برای ورود به خاک آمریکا نهایت استفاده را کنند، ویزای اقوام درجه یک و خانواده است. در این پروسه اقوام درجه یک متقاضی چنانچه شهروند و تبعه آمریکایی بوده و دارای گرین کارت باشد در صورت واجد شرایط بودن میتواند ویزای خانوادگی را دریافت کنند.
با توجه به مهاجرتی بودن نوع این ویزا دریافت کنندگان پس از ورود به خاک آمریکا دارنده گرین کارت آن میشوند. اگر کنجکاو باشید بدانید که چه افرادی میتوانند ویزای خانوادگی را به جهت شهروند بودن اقوام درجه یک دریافت کند با ما همراه باشید تا با این افراد آشنا شویم.
- اگر متقاضی مجرد و بالای ۲۱ سال باشد در صورت شهروند بودن والدین امکان دریافت ویزا f1 آمریکا را خواهد داشت.
- اگر متقاضی مجرد و زیر ۲۱ سال باشد در صورت برخورداری هر دو والدین یا یکی از آنها از گرین کارت میتواند ویزای f2b را درخواست کند.
- اما اگر شما به عنوان پدر مادر دارای فرزندان تبعه آمریکا هستید میتوانید از طریق خویشاوندی ویزایir5 را درخواست کنید.
- مهاجرت به آمریکا از طریق سرمایه گذاری
این روش برای علاقهمندان به راهاندازی بیزینس و سرمایهگذاران دارای تمکن مالی میتواند گزینه مناسب برای اخذ ویزا و مهاجرت به آمریکا باشد. در این روش مهاجرتی نیازی به مدرک زبان انگلیسی یا نمره بالای آن نبوده و تنها داشتن سرمایه لازم کفایت میکند. افراد میتوانند با سرمایهگذاری در یک بیزینس جدید یا موجود در ایالات متحده ویزای eb5 که از اقامت دائم برخوردار است به دست آورند. از جمله مزیتهای ویزای آمریکا امکان اخذ گرین کارت برای متقاضی است و فرزندان زیر ۲۱ سال است شرایطی که باید سرمایهگذاران مد نظر قرار دهند تا بتوانند ویزای سرمایهگذاری را دریافت کنند موارد زیر است.
- داشتن حداقل سرمایه یک میلیون دلاری یا ۸۰۰ هزار دلاری
- ایجاد حداقل ۱۰ نوع شغل تمام وقت برای نیروهای کار آمریکا در این سرمایهگذاری
ویزای EB -1C ویزای غیر مهاجرتی شناخته میشود که به شهروندان کشورهای دارای معاهده با ایالات متحده جهت تجارت تعلق میگیرد. لذا باید تبعه کشور معاهده بوده و تجارت آن مستمر و طرح آن قابل توجه باشد. با توجه به عدم وجود هیچگونه معاهده تجاری ایران با آمریکا اخذ این ویزا برای کارآفرینان و مدیران ایرانی امکانپذیر نبست. تنها کارآفرینان خارجی دارای معاهده با آمریکا که در شرکتهای آمریکایی خارج از کشور فعال هستند میتوانند از طریق این ویزا انتقال کاری بگیرند.
ویزای EB -1Cنیازمند هیچگونه سرمایهگذاری نبوده و داشتن صرفاً دو سال سابقه کار در شرکت آمریکایی خارج از این کشور کفایت میکند.
- مهاجرت به آمریکا از طریق ازدواج
ورود به آمریکا از طریق ازدواج یکی دیگر از مسیرهای است که میتواند منجر به دریافت گرین کارت نیز شود. این ویزا سه ماهه بوده و بر اساس آن سیتیزن و شهروند آمریکایی میتواند اجازه ورود همسر و نامزد خود را کسب کند. لذا آنها باید ظرف مدت ۹۰ روز ازدواج خود را به ثبت برسانند و مراحل قانونی آن را طی کنند. بعد از ثبت مراحل قانونی ازدواج، اقامت سه ساله دریافت خواهند کرد که متقاضی پس از آن میتواند نسبت به اخذ گرین کارت آمریکایی ثبت درخواست داشته باشد.
در صورت انجام نگرفتن ازدواج طی مدت ۹۰ روز فرد متقاضی باید خاک این کشور را ترک کند تا برای اجازه ورود دوباره دچار مشکل نشود. از جمله مدارک که برای این نوع ویزا مد نظر قرار گرفته است و موارد زیر است.
- پر کردن فرم i-129f و ارسال این فرم به مرکز ویزاهای بین المللی (NVC)
- صدور Case Number از طرف NVC و ارسال آن به کنسولگری
- ارائه مدارکی دال بر اثبات ارتباط متقاضی با نامزد در دو سال گذشته
- در صورت ازدواج قبلی ارائه مدارک مربوط به فوت همسر سابق یا طلاق
- پر کردن فرم I-134 که در مورد اطلاعات مربوط به ساپورت مالی است
- پاسپورت معتبر ۶ ماهه
- سلامت پزشکی و گواهی عدم سوء پیشینه
- ارسال مدارکات ۱۵ روز قبل از موعد تعیین شده برای مصاحبه به سفارت
- رسید مربوط به پرداخت هزینههای اداری این نوع مهاجرت
- مهاجرت به آمریکا از طریق پناهندگی
روش پناهندگی یکی دیگر از مسیرهای مهاجرت و ورود به خاک ایالات متحده آمریکا شناخته میشود، لذا بر طبق اصل کنوانسیون ژنو افرادی میتوانند پناهجو تلقی شوند که به دلیل گرایشات مذهبی خاص، تبعیضات نژادی یا جنسیتی و دلایل سیاسی جان و مال و زندگی آنها در کشور مبدا در معرض خطر باشد. لذا ارائه مدارکی دال بر عدم امنیت جانی در کشور مبدا بسیار مهم است.
با توجه به خطرات متعدد مسیر پناهندگی و امکان سوء استفادههای جانی و مالی از افراد این روش به عنوان آخرین روش در نظر گرفته میشود و به هیچ عنوان در وهله اول به افراد توصیه نمیشود. افراد میتوانند در تعامل با مجربترین بهترین وکیل مهاجرت به آمریکا شرایط، توانمندیها و مهارتهای خود را در میان گذاشته و چه بسا در این مشاورهها مناسبترین روش برای ورود به آمریکا مورد ارزیابی قرار گرفته و به متقاضی معرفی شود.
مهاجرت به آمریکا برای هنرمندان و افراد فوق موفق
دولت آمریکا سیاستهای منعطفانهای برای افراد موفق و هنرمندان جهت ورود به خاک این سرزمین در نظر گرفته، لذا افرادی که دارای استعدادهای خاص و خارقالعاده در فعالیتهای مخصوص هستند میتوانند از دو نوع ویزای o و p برای اقامت این کشور استفاده کنند. ویزای هنرمندان شامل چندین نوع ویزا است که در این بخش به اختصار آن را بیان میکنیم.
- ویزای o1: به اشخاصی تعلق میگیرد که تواناییهای خارقالعادهای در زمینه آموزش، علوم، هنر، دو میدانی و تجارت داشته باشند. سوابق درخشان و قابل توجه در صنعت تلویزیون و فیلمبرداری در سطح بینالمللی و ملی نیز شامل این ویزا میشود.
- ویزای O2 : این ویزا برای دستیاران و همراهان افراد هنرمند و ورزشکاران تعلق میگیرد که برای اجرای خاص یا یک رویداد به آنها کمک میکنند. برای دستیاران هنرمندان دارای ویزای o1 صادر میشود و به نوعی بخش جدا نشدنی از فعالیتهای o-1 است. این افراد به دلیل تجربه و مهارت خاص غیر قابل اجرا توسط کارگران آمریکایی، برای داشتن عملکرد موفق اجرا، شامل ویزا میشوند.
- ویزای O3: این ویزا مختص همسران و فرزندان اشخاص دارای ویزای O-1 و O-2 است.
- ویزای P1: این ویزا مختص ورزشکاران و هنرمندان شناخته شده در سطح جهانی برای شرکت در تورنمنت خاص در مدت زمانی مشخص اعطا میشود.
- ویزای P2: مختص ورزشکاران و هنرمندان شرکت کننده در یک برنامه تبادلی بین سازمانی در کشور آمریکا و یک کشور دیگر است.
- ویزای P3: ویزای p3 برای گروههای موسیقی و هنرمندی تعلق میگیرد که قصد اجرا و تعلیم موسیقی و فرهنگ ملی کشور خود را در یک دوره کوتاه مدت در آمریکا در نظر دارند.
کلام آخر
مهاجرت تعبیری از تغییر و شروع یک زندگی به سبک جدید و اصولی در جهت به دست آوردن استانداردهای زندگی و کاری بالا است. مسلماً سرزمین پهناور، قدرتمند و اقتصادی آمریکا به عنوان اصلیترین اولویت برای افراد واجد شرایط شناخته میشود. با توجه به تنوع مسیرهای مهاجرتی، شرایط و پیچیدگیهای آن هرچه افراد متقاضی با مسیر مهاجرتی متناسب با تواناییها و شرایط خود آشنا باشند میتوانند مطمئنتر در این پروسه قدم بردارند. لذا مشاوران موسسات معتبر مهاجرتی و متبحرترین وکلای مهاجرت به آمریکا به دلیل آشنایی با جدیدترین قوانین مهاجرتی و اشراف و تسلط بر فرآیندهای اداری میتوانند در کم هزینهتر شدن پروسه مهاجرت و اخذ سریعتر ویزا بسیار کمک کننده باشد. پس با بهترین وکیل مهاجرت به آمریکا در تعامل باشید.