مهاجرت

شرایط مهاجرت به آلمان ✈️ + راحت ترین راه مهاجرت

کشور آلمان کشوری با قدمت تاریخی ۲۰۰۰ ساله واقع در اروپای غربی، کشوری قدرتمند از نظر شاخص‌های اقتصادی، رفاهی، کیفیت زندگی و امنیت است. آلمان کشوری زیبا با فرصت‌های شغلی بسیار بالا است که باعث شده در کنار ثبات سیاسی و اقتصادی، رشد اقتصادی بالا و قدرتمند و همچنین امکان برخورداری از فرصت‌های تحصیلی رایگان  و سفرهای راحت به کشورهای اروپایی، به یکی از ایده آل‌ترین مقاصد برای مهاجرت شناخته شود. کما اینکه مهاجرت به آلمان یکی از جذاب‌ترین مقاصدی است که در میان ایرانیان از محبوبیت بالایی برخوردار است که بر اساس آخرین نظرسنجی و آمار به دست آمده به یکی از قطب‌های اول مهاجرین ایرانی تبدیل شده است و بالغ بر ۳۱۹ هزار ایرانی در آلمان در حال زندگی، کار، تحصیل و معاش هستند رنج سنی افرادی که در کشور آلمان ساکن هستند رفته رفته رو به پیری می‌رود و این نیاز به نیروی کار جوان را برای گسترش و پیشرفت هرچه بهتر این کشور افزایش می‌دهد.

شرایط مهاجرت به المان

مزایای مهاجرت به آلمان

 مسلماً مهاجرینی که به دنبال ارتقای شغلی و افزایش سطح رفاه و اقتصادی زندگی خود هستند قبل از مهاجرت سعی می‌کنند چندین کشور اروپایی را مد نظر قرار داده و شرایط آنها را بسنجند. در این میان مزایای مهاجرت به  آلمان به قدری قابل توجه است که یکی از گزینه‌های اولیه برای اکثر مهاجرین در هر زمینه تبدیل شده است. بیشتر افرادی که تخصص کاری دارند به دلیل نرخ بیکاری پایین در کشور آلمان و نیاز مبرم به افراد متخصص در حوزه‌های فنی، درمان و مهندسی، این کشور را برای مهاجرت و اخذ اقامت انتخاب می‌کند.

 کمبود نیروی کار در این کشور به قدری بالا است که خود کشور آلمان در کنار پذیرش کارآموزان، برای ورود بهتر به بازار کار برای آنها دوره‌های آموزشی آوسبیلدونگ را برگزار می‌کند. کما اینکه دریافت پاسپورت آلمان امکان سفر به کشورهای حوزه شینگن را نیز فراهم می‌کند و افراد می‌توانند با مدرک مهارت زبان آموزی  برنامه‌ها و چشم اندازهای شغلی جدیدی  برای آینده خود ترسیم کنند. اما به طور کلی از جمله مزایایی که باعث می‌شود بیشتر افراد به دنبال مهاجرت به آلمان باشد شاخص‌های زیر است.

  • پایین بودن نرخ بیکاری و اشتغال ۷۵ درصدی از جمعیت  ۱۶ الی ۶۴ ساله‌ها در این کشور
  • نیاز شدید به نیروی کار جوان  برخورداری از امنیت شغلی بالا
  • پایین بودن مخارج و هزینه‌های زندگی
  • داشتن نظام یکپارچه و قدرتمند از نظر اقتصادی و سیاسی
  • قوانین سختگیرانه بهداشتی و توجه به  تمیزی بالای شهر
  • بالا بودن رنج شاخص امید به زندگی
  • کشوری باسواد از نظر سطح تحصیلات
  • امکان تحصیلات کم هزینه و حتی بدون هزینه در این کشور در بهترین موسسات و دانشگاه‌های سطح جهانی
  • به دلیل برخورداری از مرکزیت اروپا و امکان دسترسی و سفر به کشورهای حوزه شینگن و کشورهای اروپایی، سرمایه‌گذاری بهترین هدف در این کشور است.
  • کشوری قدرتمند از نظر امکانات و محیطی آرام، آموزش رایگان
  • قوانین سخت جهت مبارزه با نژادپرستی  سطح بهداشت و امکانات درمانی بالا
  • کشوری زیبا با چشم اندازهای طبیعی و تفریحی بسیار متعدد

روش های مهاجرتی به آلمان

کشور آلمان به دلیل نیاز مبرم به نیروی کار جوان قوانین منعطفی در حوزه مهاجرت پذیری برای متقاضیان دارای تخصص، سرمایه‌گذاران و محصلان و نیروی کار فنی دارد. لذا شما از طریق مشاوره با بهترین وکیل مهاجرت به آلمان می‌توانید شرایط، مبحث‌ها و ریزکاری‌های مرتبط با مهاجرت به آلمان آشنا شوید و با توجه به اهداف و توانمندی‌های خود بهترین روش را برای مهاجرت و اقامت این کشور اتخاذ کنید. اما در این قسمت از نوشتار به طور اجمالی روش‌های مهاجرت به آلمان شرح داده می‌شود.

روش های مهاجرتی به آلمان

مهاجرت به آلمان از طریق کار

 یکی از رایج‌ترین روش‌هایی که به دلیل نرخ بیکاری پایین ۸/۲ درصد در کشور آلمان به عنوان بهترین روش مهاجرتی شناخته می‌شود مهاجرت کاری است. ایده آل بودن شرایط کاری در این کشور و نیاز به نیروی جوان در مشاغل متعدد و همچنین امنیت شغلی بالا و هزینه‌های زندگی پایین باعث شده همواره بسیاری از افراد با هر تخصص و مهارتی برای مهاجرت کاری اقدام کنند. یکی از قدرتمندترین رشته هایی که همه ساله نیاز به نیروی کار در آن  زمینه دیده می‌شود، رشته‌های فنی، کادر درمان و مهندسی در کشور آلمان است.

لذا افراد می‌توانند با اخذ ویزای  job seeker یا job afer و آوسبیلدونگ مهاجرت موفقی به این کشور داشته باشند. پس از اخذ ویزای کار آلمان می‌توانند طبق شرایط زیر اقامت این کشور را نیز اخذ کنند.

  • پس از دریافت ویزای کار و اشتغال مداوم و مستمر در این کشور پس از چند سال و پرداخت بیمه و مالیات در موعد مقرر، امکان اقدام برای اخذ اقامت دائم آلمان وجود دارد.
  • از طریق جاب آفر و جابسیکر امکان اخذ ویزای کار آلمان وجود دارد.
  • متقاضیان در کنار اخذ ویزای کار و داشتن شرایط لازم امکان اخذ اقامت آلمان را پس از ۳۳ ماه خواهند داشت.
  • همچنین کسانی که در طول اقامت کاری و مشغول بودن به کار، مهارت زبان آلمانی B1 را اخذ کنند می‌توانند مجوز اقامت آلمان را پس از ۲۱ ماه داشته باشند.
  • همچنین امکان دریافت تابعیت و شهروندی آلمان پس از گذشت ۳ سال اخذ اقامت دائم امکان‌پذیر است.

مهاجرت به آلمان از طریق سرمایه‌گذاری و ثبت شرکت

کشور آلمان یکی از کشورهای قدرتمند صنعتی در اروپا شناخته می‌شود که امنیت اقتصادی، زیرساخت‌های قوی، صنایع بزرگ و پیشرفته و رشد اقتصادی بالای آن باعث شده سرمایه‌های زیادی جذب این کشور شود. لذا سرمایه‌گذاری و ثبت شرکت در این کشور باعث شده بسیاری از متقاضیان بتوانند اقامت این کشور را به دست آورند. سرمایه‌گذاری و ثبت شرکت در کشور آلمان نیاز به پروسه‌های زیر دارد.

  • بر اساس قوانین ثبت شده سرمایه‌گذاری در کشور آلمان، جهت ثبت شرکت در این کشور نیاز به ارائه طرح اقتصادی یا بیزینس پلن دارید که قابلیت اجرا داشته باشد.
  •  همچنین سودآوری این سرمایه‌گذاری کاملاً مشخص باشد
  •  افراد متقاضی در این زمینه تجربه کاری داشته باشند.
مهاجرت به آلمان از طریق سرمایه‌گذاری و ثبت شرکت

مهاجرت به آلمان برای کارآفرینان

 مهاجرت به آلمان برای کارآفرینان نیز فرصت‌های اقتصادی بی‌نظیری ایجاد می‌کند و کسانی که می‌توانند در این کشور با سرمایه‌گذاری کارآفرینی خاصی ایجاد کنند باید علاوه بر سرمایه‌گذاری ۲۵۰ هزار یورویی ویزای خود اشتغالی برای کار نیز دریافت کنند. متقاضیان می‌توانند به عنوان یک کارآفرین از  طریق همکاری با وکلای مهاجرت تجاری و در میان گذاشتن طرح‌های تجاری و برنامه‌های کاربردی خود، در زمینه پیشنویس طرح تجاری و اخذ تسهیلات مربوطه کمک شایان دریافت کنند و بتوانید موفق به راه‌اندازی سرمایه‌گذاری و کارآفرینی خود شوند. دریافت ویزا جهت کارآفرینی باید موارد زیر مورد اثبات قرار بگیرد.

  • برخورداری از وجوه لازم برای سرمایه‌گذاری و اثبات ان
  • اقتصادی بودن سرمایه‌گذاری شما به نفع اقتصاد آلمان
  • مطالبه شدن سرمایه‌گذاری شما در کشور
مهاجرت به آلمان برای کارآفرینان

مهاجرت به آلمان از طریق ازدواج

یکی دیگر از روش‌های مهاجرت به آلمان ازدواج است. در این پروسه شخصی که تابعیت آلمان را دارد می‌تواند پس از اثبات تمکن مالی و تامین درآمدهای زندگی خود و همسر و نداشتن نیاز به کمک‌های دولتی طبق قانون ازدواج در آلمان با تبعه این کشور نسبت به اخذ اقامت برای شخص مقابل اقدام کند. شخص مذکور برای این طی این پروسه باید سطح یک زبان آلمانی را فرا گرفته و پس از ثبت قانونی ازدواج به سفارت آلمان در کشور خود مراجعه و با ثبت تقاضا و مدارک ازدواج نسبت به اخذ ویزای ازدواج  اقدام کند.

مهاجرت به آلمان از طریق پناهندگی

 همچنین در کنار قانونی بودن ازدواج باید  مدارک شغلی و درآمد شغلی شخص آلمانی نیز قابل قبول باشد. با اخذ ویزای ازدواج آلمان امکان تحصیل رایگان و کار برای شخص مقابل وجود دارد و می‌تواند پس از ۳ سال اقامت دائم آن را نیز به دست آورد.

در این زمینه افرادی می‌توانند اخذ اقامت کنند که به دلیل تعلق داشتن به گروهی خاص یا گرایشات اجتماعی، مذهبی، سیاسی امنیت لازم برای ادامه زندگی در کشور مبدا را نداشته و درخواست پناهندگی کنند. این افراد به عنوان پناهجو به اداره ثبت و پلیس جهت درخواست پناهندگی اعزام می‌شوند در طول رسیدگی به پرونده دولت آلمان برای این پناهجویان مراکزی را جهت اقامت اولیه و اسکان تعیین می‌کند. در صورت تغییر نکردن وضعیت آنها در کشور مبدا اقامت آنها تمدید و از حمایت‌های نقدی و غیر نقدی دولت آلمان برخوردار می‌شوند.

مهاجرت به آلمان از طریق تخصص کاری

به دلیل میانگین سنی بالای جمعیت آلمان و نیاز به نیروی متخصص کاری افرادی که دارای تخصص کاری هستند می‌توانند بسیار راحت اخذ ویزای کاری آلمان را به دست آورند و از حقوق و مزایای عالی برخوردار شوند. در این کشور در حوزه‌های مهندسی برق، کامپیوتر، مکانیک، هوافضا، ریاضیات، کادر پزشکی، فیزیوتراپی، پرستاری، متخصصان مدرک فنی حرفه‌ای، حوزه‌های هوش مصنوعی، انرژی و هوافضا نیاز مبرمی به نیروی متخصص است. افراد دارای تخصص در این زمینه‌ها می‌توانند نسبت به اخذ ویزای این کشور اقدام کنند.مهاجرت تحصیلی به آلمان

 به دلیل امکان تحصیل رایگان در کشور آلمان بسیاری از دانشجویان بین‌المللی، دانشگاه‌های این کشور را به جهت هزینه‌های تحصیل پایین و رایگان آن برای ادامه تحصیل انتخاب می‌کنند و از این طریق می‌توانند راحت‌ترین راه مهاجرت به آلمان را داشته باشند. لذا محصلین می‌توانند  پس از اتمام تحصیل در فرصت‌های شغلی مورد نظر ظرف مدت ۱۸ ماه مشغول شده و مهاجرت تحصیلی خود را به کاری تبدیل کنند. متقاضیان ایرانی پس از اتمام تحصیل در حوزه‌های کارشناسی ارشد، کارشناسی و دکترا پس از فارغ التحصیلی امکان اخذ اقامت این کشور را دارند.

مهاجرت به آلمان از طریق تخصص کاری

مراحل مهاجرت به آلمان

مهاجرت به آلمان دارای فرایندها و مراحل متعدد و پیچیده‌ای است که پشت سر گذاشتن هر مرحله می‌تواند اجازه ورود به مرحله بعدی باشد. این مراحل با توجه به تنوع روش‌های مهاجرتی به آلمان و الزامات و مدارک متفاوت، در نهایت به طور مشترک شامل مراحل زیر است.

  • ارائه مدرک مورد نظر برای اثبات تمکن مالی به دولت این کشور: هیچ فرقی نمی‌کند که از هر مسیر مهاجرتی درخواست اقامت در این کشور را داشته باشید لذا شما باید از طریق حساب بانکی خود ثابت کنید توانایی پرداخت و پوشش هزینه‌های جاری برای زندگی در آلمان را دارید.
  • تهیه و ارائه بیمه درمانی: اخذ ویزای آلمان بدون داشتن بیمه درمانی مطلقاً امکان‌پذیر نیست. لذا برای قانونی بودن مهاجرت شما به آلمان و زندگی در این کشور مستلزم داشتن بیمه دولتی یا خصوصی متناسب با شرایط خود هستید.
  • فراگیری زبان: برای موفقیت در حوزه تحصیل و اشتغال و همچنین زندگی کم چالش و راحت‌تر در محیط و جو کشور آلمان باید زبان این کشور را متناسب با نوع روش مهاجرت خود فرا بگیرید.
  • گردآوری و تهیه مدارک: تهیه و جمع آوری مدارک لازم برای مسیر مهاجرتی یکی از پرچالش‌ترین فرآیندهای مهاجرت است که باید تمامی مدارک به درستی ارائه و به ثبت برسد.
  • اخذویزا: پس از پشت سر گذاشتن تمامی مراحل فوق و مسیر مهاجرتی می‌توانید نسبت به دریافت ویزای آلمان اقدام کنید.
مراحل مهاجرت به آلمان

برای مهاجرت به آلمان به چه مدرک زبانی نیاز است؟

یکی از چالش‌های مهم مهاجرت به آلمان مدرک زبان و زبان آموزی متقاضیان است. اگر قصد مهاجرت و زندگی در این کشور صنعتی و اقتصادی را دارید باید توانایی برقراری ارتباط با اطرافیان را نیز داشته باشید. لذا طبیعتاً در این زمینه باید زبان آلمانی را به خوبی فرا بگیرید و برای اخذ اقامت ارائه مدرک مهارت زبان آموزی نیز بحث جداگانه است. همانگونه که برای اخذ اقامت مدارک و مباحث متعدد مد نظر و مهم تلقی می‌شود اهمیت مدرک زبان نیز می‌تواند مهاجرت شما را تحت چالش قرار دهد.

  • به طور مثال اگر برای مهاجرت به  آلمان از طریق مهاجرت تحصیلی اقدام کرده‌اید باید مدرک زبان آلمانی سطح B1 و B2 را دریافت کنید.
  • همچنین برای امکان تحصیل در رشته‌های پزشکی و دانشگاه‌های آلمان مدرک زبان c1 نیز مهم است.
  • برای مهاجرت تحصیلی ارائه مدرک زبان در هر زمینه‌ای و مقطعی مهم است. اگرچه اخذ ویزای آلمان با ارائه مدرک زبان انگلیسی هم میسر است اما این موضوع می‌تواند دایره انتخابتان در زمینه‌های تحصیلی و شغلی را کمی محدود کند. زیرا دوره‌هایی که به زبان انگلیسی در دانشگاه‌های آلمان در مقطع کارشناسی تحصیل می‌شود نسبت به دوره‌های آلمانی زبان کمتر است.
  • در روش‌های مهاجرتی سرمایه‌گذاری و آوسبیلدونگ نیازی به ارائه مدرک رسمی زبان نیست.
  • لذا در زمینه زبان آموزی تفسیر چشم بسته این قواعد کار درستی نیست و سناریوی مهاجرت هر شخص با شخصی دیگر دارای شرایط استثنایی و متفاوتی است که باید از همه جوانب سنجیده شود.

شرایط سنی مهاجرت به آلمان

در قوانین مهاجرتی به آلمان هیچگونه محدودیت سنی برای مهاجرین یا متقاضیان به این کشور وجود ندارد هرچند تنوع روش‌های مهاجرتی به آلمان باعث شده شرایط و الزامات سنی ویزاها متفاوت از یکدیگر باشد. به طور مثال متقاضیانی که به دنبال درخواست ویزای کار آلمان هستند باید رده سنی حداقل ۱۸ سال و حداکثر ۶۷ سال را داشته باشند. لذا افرادی که بین ۱۸ و ۳۵ سال دارند برای دریافت ویزای آلمان از شانس بیشتری برخوردار هستند. به طور کلی جهت مهاجرت تحصیلی به آلمان شرایط سنی به گونه دیگر رقم می‌خورد لذا  افراد تا ۲۱ سالگی می‌توانند برای تقاضای تحصیل در دوره کارشناسی درخواست بدهند.

 همچنین افرادی که زیر ۳۰ سال هستند شانس بالایی برای مهاجرت به آلمان از طریق تحصیل در مقطع کارشناسی دارند. اما با توجه به متفاوت بودن الزامات پذیرش در دانشگاه‌های مختلف کشور آلمان، رده سنی مشخصی قاعدتاً وجود ندارد. همانگونه که داوطلبان زیر ۳۰ سال برای تحصیل در دوره‌های دکترای دانشگاه آلمان جهت پذیرش می‌توانند بدون هیچگونه مانعی اقدام کنند. افرادی که برای کارآموزی خواستار شرکت در دوره‌های آوسبیلدونگ هستند باید زیر ۳۵ سال سن داشته باشند و در نهایت متقاضیان رشته پزشکی نیز نباید بیشتر از ۲۳ سال داشته باشند تا بتوانند ویزای تحصیلی در این کشور را اخذ کنند.

هزینه مهاجرت به آلمان چقدر است؟

هزینه مهاجرت به آلمان شاید به عنوان یکی از اصلی‌ترین چالش‌های متقاضیان شناخته می‌شود و هر فرد به مثابه روش مهاجرتی سعی می‌کند با برآورد هزینه‌های آن از توانایی مالی خود مطمئن باشد تا در ادامه مسیر به مشکل بر نخورد. هزینه مهاجرت به آلمان مانند حیطه زبان و مدرک متعاقباً تاثیر مستقیمی از روش مهاجرتی می‌گیرد و هزینه تمام شده برای مهاجرین بستگی به روش مهاجرت آنها دارد.

به طور مثال افرادی که روش های مهاجرتی مانند سرمایه گذاری و یا کارآفرینی را انتخاب می‌کنند مستلزم صرف هزینه‌های قابل توجهی هستند. اما در میان روش‌های مهاجرتی به آلمان روش‌های مهاجرت تحصیلی، کاری و اوسبیلدونگ به عنوان کم هزینه‌ترین روش‌ها شناخته شده‌اند.  به طور کلی برای دریافت ویزا باید مبالغ تعیین شده به سفارت این کشور پرداخت شود. به طور مثال برای ویزای آوسبیلدونگ  ۱۰۰ یورو و برای اخذ ویزای دانشجویی باید ۷۵ یورو متقاضیان ارائه دهند.

هزینه‌های مربوط به پروسه مهاجرت به آلمان محدود به هزینه ویزا نمی‌شود و فرآیندهای اداری مانند ترجمه تمامی مدارک به زبان آلمانی، دربرگیرنده هزینه جداگانه و اختصاصی است. کما اینکه هزینه‌های خرید بلیط هواپیما، خرید بیمه، تعیین وضعیت محل سکونت مانند رزرو خوابگاه یا هزینه اجاره منزل نیز تاثیر چشمگیری در هزینه نهایی مهاجرت دارد.

در کنار تمامی هزینه‌های ذکر شده، دولت آلمان برای اخذ ویزای این کشور نسبت به موجودی کافی حساب بانکی متقاضیان نیز توجه ویژه‌ای دارد. میزان این موجودی باید با روش مهاجرتی مطابقت داشته باشد به طور مثال افرادی که از طریق مهاجرت تحصیلی اقدام به مهاجرت کرده‌اند باید موجودی حسابی آنها برای یک سال حدود ۱۰۴۰۰ یورو باشد.

 این مقدار حساب بانکی به عنوان تضمینی برای اطمینان خاطر دولت آلمان از توانایی شما برای پوشش هزینه‌های اقامتیتان در این کشور است. تمامی مواردی که در بخش فوق ذکر شده است شامل هزینه‌های قبل از ورود به خاک آلمان بوده لذا برای اینکه بتوانید زندگی راحتی داشته باشید و چشم اندازهای اهداف خود را به خوبی پیش ببرید نیاز به هزینه جداگانه دارید.

پس توجه به هزینه‌های قبل از اخذ ویزا این کشور و پس از ورود به خاک آن باید مورد توجه قرار گیرد تا با کمترین چالش و دغدغه بتوانند در حیطه شغلی مناسب توانایی‌های خود را ارائه داده و با به دست آوردن مزایا و حقوق ایده‌آل، سطح رفاه زندگی خود را افزایش دهند. یکی از نقاط قوتی که می‌تواند در تامین بودجه به عنوان نکته مثبت و دلگرم کننده‌ای برای متقاضیان باشد هزینه‌های زندگی پایین و خدمات درمانی رایگان در این کشور است.

هزینه مهاجرت به آلمان چقدر است؟

کلام آخر

در این نوشتار سعی کردیم در زمینه مهاجرت به آلمان و روش‌های مهاجرتی و همچنین ویژگی‌های مثبت این کشور که باعث شده به عنوان یکی از برترین مقاصد مهاجرتی شناخته شود مورد بررسی قرار بگیرد. مسلماً مطالعه این نوشتار تا حد زیادی می‌تواند به مخاطبانی که قصد مهاجرت به آلمان را دارد سرنخ‌های متفاوتی در زمینه شرایط مهاجرت و راه‌های آن ارائه دهد. ناگفته نماند که در زمینه مهاجرت، مباحث، سرفصل‌ها و مقوله‌های متفاوتی وجود دارد که برای آشنایی با آنها  تعامل با حاذق‌ترین و بهترین وکیل مهاجرتی به آلمان می‌تواند این پروسه را برای متقاضیان با چالش کمتری به انجام برساند.

 زیرا این وکلای مجرب و متخصص به شرایط مهاجرت  کشور آلمان واقف بوده و به فرآیندهای اداری اخذ ویزا نیز اشراف کامل دارند و می‌توانند پروسه مهاجرت به آلمان را برای متقاضیان در مدت زمان کمتری انجام دهند. کما اینکه داشتن شرایط لازم و آگاهی از فرایند مهاجرت به آلمان و اخذ اقامت دائم آن تمامی ماجرا نبوده و برای اینکه بتوانید موفقیت لازم را در این کشور قدرتمند داشته باشید باید تجربه و تخصص کافی را نیز به دست آورید. پس بهره‌مندی از مشاوره مهاجرت به آلمان و داشتن وکیلی مجرب بسیار حائز اهمیت است.

3.8/5 - (5 امتیاز)

عظیمه غلامی

عظیمه غلامی کارشناس تولید محتوا سئو شده با ۳ سال سابقه کار نویسندگی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × سه =

دکمه بازگشت به بالا