مهاجرت به استرالیا ✈️ + اخذ اقامت استرالیا در سال 2024
استرالیا یکی از مهاجر پذیرترین کشورها با جمعیت ۲۶ میلیون نفری است که کشوری پهناور با آب و هوای مطلوب و طبیعت بکر، دولت قدرتمند، اقتصادی فعال و پیشرفته و فرصت و امنیت شغلی عالی به عنوان یکی از مقاصد ایدهآل و جذاب برای متقاضیان مهاجرت شناخته میشود.امروز طیف گستردهای از افراد مهاجرت به استرالیا را به دلیل استقرار اقتصادی، خدمات بهداشتی و درمانی با کیفیت، نرخ تورم کم، حمایتهای متنوع دولت برای شهروندان، شرایط بینظیر شهروندی، فرصتهای شغلی بینظیر و محیط اجتماعی امن برای مهاجرت و اخذ تابعیت این کشور انتخاب میکنند. علاوه بر دیگر کشورهای اروپایی و آمریکایی بیش از ۷۰ هزار ایرانی استرالیا را به جهت پاسپورت معتبر، سطح علمی موسسات آموزشی، لیست مشاغل با پرستیژ، کیفیت زندگی بالا و فرهنگ غنی و متنوع آن برای مهاجرت برگزیده و وضعیت مطلوب زندگی آنها انگیزه ای برای دیگر علاقهمندان به مهاجرت شده است.
فهرست مطالب
شرایط مهاجرت به استرالیا در سال 2024
بسیار واضح است که شرایط مهاجرت به استرالیا بستگی بالایی به روش مهاجرتی و نوع ویزای درخواستی از سوی متقاضی دارد. به عنوان مثال شخصی که بر اساس مهارت و تخصص کاری اقدام به اخذ ویزای این کشور میکند علاوه بر مدارک تحصیلی و هویتی باید دعوتنامه کاری دریافت کند. برای مهاجرت از طریق تحصیل پذیرش از دانشگاههای این کشور یا برای سرمایهگذاری تمکن مالی و میزان سرمایه تعیین شده از سوی دولت شرط لازم است. کما اینکه شرایط بر اساس قوانین اداره مهاجرت استرالیا به دو دسته اختصاصی و عمومی تقسیم بندی میشوند که شرایط عمومی ذکر شده در این بخش برای کلیه روشهای مهاجرتی صدق میکند.
شرایط کلی
- انجام تست مدیکال
- داشتن وضعیت سلامتی مناسب
- نداشتن سوء پیشینه
- تکمیل کلیه مدارک هویتی
- پرداخت هزینههای دولتی جهت صدور ویزا
- برخورداری از مدرک زبان که برای اکثر ویزاها لازم است.
شرایط اختصاصی نیز تاثیر متقابلی از نوع ویزا دارد و به طور کلی شامل موارد زیر است.
- پاسپورت مدتدار و معتبر به مدت ۶ ماه
- مدارک هویتی و شخصی اعم از شناسنامه، کارت پایان خدمت یا معافیت، کارت ملی، عکس بیومتریک و …
- مدارک سوابق شغلی
- نامه تمکن مالی
- اصل و کپی گزارش حساب بانکی
- مدارک دعوتنامه، اسپانسری و پیشنهاد شغلی در استرالیا
- مدرک دانش زبان (IELTS, TOEFL, CAE, PTE, OET)
- تکمیل فرمهای مربوط به هر ویزا
- رسید معتبر از پرداخت هزینههای دولتی مهاجر ترجمه کامل مدارک به صورت انگلیسی و برخورداری از مهر NAATI
- برای ویزاهای کاری و مهارتی افراد باید زیر ۴۵ سال داشته باشند.
- برای ویزاهای( ۱۸۸ ۱۸۹ ۱۹۰ ۴۹۱ )امتیاز لازم را در حد ۶۵ امتیاز کسب کنند.
- ثبت مدارک ازدواج واقعی در اخذ ویزای از روش ازدواج، اثبات توانایی مالی همسر برای تقبل هزینههای زندگی زوج یا زوجه
- سرمایه و تمکن مالی برای متقاضیان ویزای سرمایهگذاری
- ثبت نام در مراکز آموزشی استرالیا یا داشتن بورسیه تحصیلی برای دانشگاههای این کشور در ویزای تحصیلی
مزایای مهاجرت به استرالیا
مزایای متعدد مهاجرت به استرالیا از جمله مهمترین دلایل و معیارهای است که اکثر متقاضیان آن را به عنوان هدف مهاجرتی انتخاب میکنند. از جمله مزایای مهاجرت به استرالیا میتواند دولت قدرتمند و دموکراتیک، سطح زندگی و رفاهی عالی، درآمد سرانه بالا، اقتصاد پیشرفته، طبیعت و آب و هوای عالی، فرصتهای شغلی بینظیر، امکانات بهداشتی و پزشکی و مواردی از این قبیل باشد.
مسلماً هر فرد هدف خود از مهاجرت را ارتقای سطح زندگی، درآمد و پرستیژ شغلی میداند تا بتواند بر حسب توانمندیها و مهارتهایی که دارد امتیازات درخور و لایقی را برای زندگی با کیفیت خود و خانوادهاش به دست آورد. اگر جزو مهاجرین مردد به انتخاب این کشور هستید مطالعه موارد و مزیتهای زیر را از دست ندهید.
- روشهای مهاجرتی متنوع
- وجود ۴۰۰ هزار فرصت شغلی برای افراد متخصص در زمینه بهداشت، مهندسی، فناوری اطلاعات و …
- دریافت سیتیزنشیپ و پاسپورت معتبر این کشور برای افراد واجد شرایط در بازه زمانی ۴ سال
- اعتبار بالای پاسپورت این کشور به عنوان چهارمین پاسپورت برتر جهان
- امکانات رفاهی، حمل و نقل و سطح زندگی بالا
- فرهنگهای متنوع، غنی و مهاجر پذیر
- خدمات درمانی و بیمهای عالی
- امکان کسب مجوز کار برای خود و افراد خانواده
- امکان سرمایهگذاری در زمینههای مختلف
- امکان شرکت در آزمون شهروندی استرالیا پس از بازه زمانی مورد نظر دولت و اخذ پاسپورت این کشور
- فرصت اخذ ویزای نیوزلند
- امکان بهرهمندی کلیه اعضای خانواده از خدمات Medicareو رفاهی اجتماعی
- امکان بهرهمندی از سیستم آموزشی با کیفیت
- امکانات بهداشتی رایگان برای افراد تابع
- امنیت شغلی و اجتماعی بالا
- نرخ پایین جرم
- تورم بسیار پایین
- آب و هوای مطلوب
- طبیعت زیبا و شهرهای جذاب با امکانات تفریحی و گردشگری بینظیر
- امکان بهرهمندی از موسسات آموزشی و دانشگاهها با سطح کیفی جهانی
انواع روش های مهاجرتی به استرالیا
روشهای مهاجرتی به استرالیا بسیار متنوع بوده و این تنوع، فرصت انتخاب و تصمیم درست را برای متقاضیان و علاقمندان ایجاد میکند تا بتوانند با ارزیابی و بررسی مسیرهای مهاجرتی و دریافت مشاورههای تخصصی بهترین روش منطبق با شرایط، توانمندیها، سرمایه و تخصص خود را انتخاب کرده و با تمرکز بر این روش مهاجرتی، اقدامات لازم را برای اخذ ویزا و اقامت این کشور طی کنند. در این بخش رایجترین و مهمترین روشهای مهاجرتی به طور مفصل ذکر میگردد.
- مهاجرت به استرالیا از طریق ویزای کاری
مهاجرت کاری به استرالیا از جمله مهاجرتهایی است که برای دریافت ویزا فاکتورهایی نظیر مهارت، تجربه، تخصص مد نظر قرار میگیرد و افراد در یک جدول امتیازبندی بر اساس سوابق خود بررسی شده و در صورت کسب امتیاز متناسب میتوانند اقدامات لازم برای اخذ ویزا را داشته باشند. برای دریافت ویزای اسکیل ورکر یا ویزای کاری، امتیاز نهایی متقاضیان بر حسب فاکتورهای زیر لحاظ میشود.
- نوع تخصص
- میزان سابقه کاری
- نمره مدرک زبان
- وضعیت تأهل
- سن
- مدرک تحصیلی
افرادی که از وضعیت تحصیلی، تخصصی و مهارتی بالایی برخوردار باشند و مدرک زبان آنها در سطح بالاتری باشد مسلماً مسیر راحتتر و سادهتری بر حسب امتیاز بالا برای دریافت ویزا دارند. ویزای کاری یا اسکیل ورکر دارای انواع مختلفی است که در این بخش قید میشود.
- ویزای 189: ویزای ۱۸۹ ویزای دولت فدرال استرالیا است که برای دریافت آن باید افراد حداقل ۶۵ امتیاز به دست آورده و تخصص آنها جزو مهارتها و ایست شغلها بلند مدت استرالیا باشد. افراد موفق به اخذ این ویزا میتوانند در هر شهر و منطقه استرالیا بدون محدودیت به زندگی و اشتغال مشغول بوده و لذا در کنار بهرهمندی از خدمات درمانی رایگان و اقامت دائم نسبت به اخذ شهروندی و اقامت دائم نیز اقدام کنند.
- ویزای 190: ویزای ۱۹۰ نیز مانند ویزای قبلی نیازمند امتیاز حداقلی ۶۵ و تخصص و شغل بلند مدت در لیست مشاغل استرالیا است لذا این ویزا به طور مستقلانه از سوی هر ایالت به عنوان دعوتنامه به متقاضیان اهدا میشود. نکته مثبت این دعوتنامه برخورداری از ۵ امتیاز اضافه است. تعهد اخلاقی که باید در این ویزا رعایت شود اقامت دو ساله در ایالتی است که دعوتنامه را صادر کرده و پس از دو سال امکان جابجایی به شهرهای دیگر وجود دارد.
- ویزای 491: برای کسب ویزای ۴۹۱ باید یا از طرف یک ایالت دعوتنامه داشته باشید یا یکی از اعضای خانواده دارای اقامت دائم با سن بالای ۱۸ سال برای اسپانسر شیپی شما اقدام کنند. این ویزا موقت به مدت ۵ سال معتبر بوده و دریافت آن باعث اضافه شدن ۱۵ امتیاز به متقاضی میشود. لذا پس از ۵ سال امکان اقدام برای اقامت دائم وجود دارد. اما باید افراد سه سال ابتدایی را در شهرهای به غیر از ملبورن، سیدنی و بریزبن زندگی کرده و درآمد ۵۳۹۰۰ دلاری در سال داشته باشند.
- مهاجرت به استرالیا با ویزای تحصیلی
استرالیا دارای دانشگاههای با سطح علمی و کیفی بسیار بالایی است که هم تراز بودن این دانشگاهها با دانشگاههای برتر جهان و هزینههای تحصیل پایین باعث شده بسیاری از مهاجران از جمله دانشجویان، مجاب به ادامه تحصیل و اخذ اقامت این کشور شوند. دانشجویان میتوانند با پذیرش از سوی دانشگاههای دولت استرالیا اقدام به مهاجرت تحصیلی کنند. لذا این دانشجویان به دلیل فرهنگسازی دارای ارزش اجتماعی در این کشور خواهند بود و میتوانند از طریق دو ویزای دانشجویی زیر نسبت به اخذ ویزای تحصیلی اقدام کنند.
- Student Visa – Subclass 500 ویزای دانشجویی: این ویزا مختص متقاضیان دانشجویی است که قصد ورود به استرالیا و شرکت در دوره تحصیلی معتبر دارند. سیستم آموزشی با کیفیت و سطح علمی بالا باعث میشود دانشجویان با کمک این ویزا حداقل اقامت ۵ ساله در این کشور داشته باشند. یکی از پیش شرطهای اساسی برای دریافت این ویزا تعهد دانشجو برای بازگشت به کشور خود پس از اتمام تحصیل در استرالیا است.
- Training Visa – Subclass 40 ویزای آموزشی شغلی: افرادی که به دنبال ویزای آموزش شغلی هستند میتوانند با حضور در برنامههای آموزشی در کنار ارتقاء مهارتها و تخصصهای خود در حوزه تحصیلات و شغل مشغول به کار بوده و برای اقامت دائم استرالیا نیز اقدام کنند. به موجب دریافت این ویزا افراد میتوانند به مدت ۲ سال در استرالیا جهت تکمیل دوره اقامت داشته و به زندگی و کار بپردازند.
- مهاجرت به استرالیا از طریق ویزای گلوبال تلنت
یکی از سادهترین و سریعترین روشهای مهاجرت و اخذ اقامت استرالیا از طریق دریافت ویزای گلوبال تلنت است که مختص افراد نخبه و دارای استعداد در زمینههای علمی، هنری، آموزشی، کشاورزی، ورزشی، تکنولوژی دیجیتال، زیرساختی، توریسم، تکنولوژی مالی، دفاعی و اقتصاد است. طبق این ویزا نخبگان، افراد متخصص و دارای دستاوردهای خاص میتوانند به محض ورود به کشور استرالیا اقامت دائم این کشوراقامت دائم این کشور را دریافت کنند.
- مهاجرت به استرالیا از طریق سرمایه گذاری
روش سرمایهگذاری برای مهاجرت به استرالیا یکی دیگر از سیاستهای جذب مهاجر از سوی دولت فدرال این کشور است که سرمایهگذاران از طریق یک نهاد دولتی به موسسات و سازمانهای نیاز به سرمایهگذار معرفی میشوند. افراد برای دریافت ویزای سرمایهگذاری باید در آزمونهای مربوطه حداقل ۶۵ امتیاز را کسب کرده و لذا حدود ۲.۵ میلیون دلار سرمایهگذاری کنند.
سپس بر حسب اعتبار ۵ ساله ویزا در خاک این کشور به سرمایهگذاری و فعالیتهای تجاری مشغول باشند. افراد میتوانند با کمک این ویزا برای خانواده خود به عنوان اسپانسر شیپ عمل کرده و برای آنها نیز اقامت بگیرند. روشهای سرمایهگذاری در استرالیا متنوع بوده و افراد میتوانند بر اساس سلایق و توانایی مالی در هر کدام از روشهای زیر سرمایهگذاری کرده و نسبت به اخذ ویزا اقدام کنند.
- سرمایهگذاری از طریق خرید ملک:افراد میتوانند با خرید ملک و مستغلات در بازار املاک رو به پیشرفت این کشور، در کنار استفاده از وامهای کم بهره و امکان اجاره ملک ویزای سرمایهگذاری بگیرند.
- سرمایهگذاری از طریق ثبت شرکت در استرالیا: کارآفرینی و ثبت شرکت در استرالیا و اخذ ویزای آن نیاز به تابعیت و اقامت سه نفر از اعضای اصلی شرکت در این کشور است. علاوه بر هزینههای و سرمایه لازم برای ثبت شرکت افراد باید از نیروهای کار استرالیایی نیز استفاده کنند.
- سرمایهگذاری از طریق خرید اوراق قرضه دراسترالیا: با خرید اوراق قرضه در واقع شما در ازای دریافت سود وامی به عنوان قرض به دولت ارائه میدهید که یک روش سرمایهگذاری جهت دریافت ویزای این کشور است.
- مهاجرت به استرالیا از طریق خانواده و ازدواج
برای مهاجرت به استرالیا افراد میتوانند از طریق خانواده و ازدواج نیز اقدام کنند. افرادی که شهروند و تبعهی استرالیا هستند نیز به عنوان اسپانسر شیپ یا حامی در دریافت اقامت موقت و دائم یکی از اصلی ترین معیارها هستند.Family visa یا ویزای خانواده استرالیا دربرگیرنده ویزاهای تولد، والدین، ازدواج و … است که هر کدام به تبعیت از مراحل و پیچیدگیها شرایط خاصی دارد که در این بخش به آن اشاره میکنیم.
- ویزایوالدیناسترالیا: بر اساس ویزای پرنت یا ویزاهای والدین، پدر و مادر شهروند و شخص مقیم استرالیایی واجد شرایط، اجازه مهاجرت به استرالیا و اقامت دائم و موقت این کشور را دارند. ویزای والدین دارای ساب کلاسهای متفاوت از جمله ۱۷۳ ۱۴۳ و ۱۰۳ است که هر کدام از این ویزاها شرایط اختصاصی داشته و افراد بر اساس وضعیت و نوع ویزای درخواستی میتوانند هر کدام از این ویزاها را دریافت کنند.
- ویزایکودکاسترالیا: ویزای کودک استرالیا تنوع مختلفی داشته و اجازه زندگی کودکان زیر ۱۸ سال با سرپرستان قانونی و والدین مقیم دائم استرالیا را صادر میکند. همچنین کودکان متولد در خاک استرالیا به صرف برخورداری از گواهی تولد شهروند یا مقیم دائم شناخته نمیشوند لذا برای اخذ شهروندی برای فرزند متولد شده، اقامت و شهروندی یکی از والدین زمان تولد کودک الزامی است.
- ویزای ازدواج و نامزدی استرالیا: بسیاری از متقاضیان میتوانند به راحتی از طریق ازدواج با تبعه یا شهروند دائم استرالیا ویزای ازدواج و نامزدی را دریافت کنند. این ویزا دارای ساب کلاسهای متفاوتی از جمله ویزای نامزدی یا ازدواج آینده( ساب کلاس ۳۰۰ )و ویزای شریک (ساب کلاس ۱۰۰ ۳۰۹ ۸۰۱ و ۸۲۰) است . افراد برای دریافت این ویزاها باید مدارک دال بر رابطه واقعی یا ازدواج حقیقی را ارائه و ثبت کنند و بالای ۱۸ سال سن داشته باشند.
- مهاجرت به استرالیا از طریق پناهندگی
استرالیا در کنار قوانین بشردوستانه، سیاستهای سختگیرانهای برای مهاجرین از طریق پناهندگی دارد. مهاجرت از طریق پناهندگی در کنار سختیها و خطرات جانی و مالی فراوان، روشی منطقی و درست برای اخذ اقامت نیست. زیرا حداقلهای رفاهی و امکاناتی در اختیار پناهجویان در کمپهای پناهندگی قرار میگیرد تا پروسه رسیدگی به ویزای آنها توسط اداره مهاجرت طی شود. برای مهاجرت از طریق پناهندگی پیشنهاد می کنم که با بهترین وکیل مهاجرتی به استرالیا مشورت کنید
طبق آخرین آمار منتشره در سال ۲۰۱۹ از ۲۸ هزار نفر متقاضی برای پناهندگی تنها ۲۲ درصد قبولی ثبت شده و این نشان از قوانین سختگیرانه دولت فدرال است. اما این نوع ویزای پناهندگی که به عنوان آخرین و خطرناکترین مسیر رسیدن به کشور استرالیا تلقی میشود دارای چند نوع ویزا است.
- ویزای پناهندگی استرالیا Refugee category visas (سابکلاس 200، 201، 203 و 204)
- ویزای 202 استرالیا (Global Special Humanitarian visa)
- ویزای 785 استرالیا (Temporary Protection visa)
- ویزای 790 استرالیا (Safe Haven Enterprise visa)
- ویزای 866 استرالیا (Protection visa)
مهاجرت با ویزای توریستی استرالیا
ویزای توریستی استرالیا همانطور که از نام آن مشخص است برای اهداف مسافرتی و اقامتهای کوتاه مدت طبق درخواست متقاضیان صادر میشود و به هیچ وجه روش مهاجرتی محسوب نمیشود. این ویزا دارای شش گونه مختلف بوده که ایرانیان متقاضی میتوانند تنها از ویزای ترانزیت و ویزای توریستی ۶۰۰ استفاده کنند. زیرا دیگر ویزاهای توریستی مختص شهروندان چند کشور خاص است.
متقاضیانی که به فکر دریافت ویزای توریستی و اقدام از طریق این ویزا برای اخذ اقامت استرالیا و پناهندگی دارند، باید بدانند که این مسیر خطرناک بوده کما اینکه هنگام صادر شدن ویزای توریستی طبق ضوابط. قوانین Conditionsبه آن اضافه میشود. این ضمیمه نشانگر عدم اجازه دولت استرالیا به تمدید یا تبدیل این ویزا به دیگر ویزاها از جمله ویزای کاری است. در بخش زیر انواع ساب کلاسهای ویزای توریستی ذکر میشود.
- ویزای توریستی سابکلاس ۶۰۰
- ویزای ترانزیت ساب کلاس ۷۷۱
- ویزای مجوز الکترونیکی ۶۰۱
- ویزای evizitor651
- ویزای تعطیلات کاری ۴۶۲، ۴۱۷
مدرک زبان موردنیاز مهاجرت به استرالیا
آشنایی با زبان و داشتن مدرک زبان برای اکثر ویزاهای مهاجرتی علی الخصوص ویزاهای مهارتی، تحصیلی و کاری الزامی است. میزان آشنایی متقاضیان با زبان انگلیسی میتواند در حوزه شغلی، تحصیلی، برخوردهای اجتماعی و وضعیت کاری بسیار تاثیرگذار باشد. لذا مدارک زبان مورد تأیید استرالیا، شامل آزمونهای IELTS و TOEFL ،CAE ،PTE ،OET است. نمره زبان بر حسب نوع ویزا متفاوت بوده و به شرح زیر است.
- ویزای مهارتی( ۴۹۱ ۱۸۹ و ۱۹۰) حداقل آیلتس ۶ معادل تافل و۶۴ ۳۶ پی تی ای
- ویزای کاری ساب کلاس ۴۸۲ آیلتس 5/4یا ۵
- ویزای کاری ساب کلاس ۱۸۶ آیلتس ۶ یا معادل آن
- سرمایهگذاری آیلتس ۴.۵
- ویزای تحصیلی ساب کلاس ۵۰۰ آیتلس 5/5
- ویزای ازدواج عدم نیاز
- ویزای خانواده عدم نیاز
ویزای توریستی ساب کلاس ۶۰۰ عدم نیاز به مدرک زبان
کلام آخر
با مطالعه مطالب این مقاله تا حدودی با روشهای مهاجرتی، شرایط، ضوابط، مدارک و هزینههای اخذ اقامت و ویزای کشور استرالیا آشنا شدید. لذا از جمله بدیهیات است که بهترین راه مهاجرت کم هزینهترین آن نبوده، پس برای آگاهی دقیقتر از فرآیندهای اجرایی و قوانین مربوطه اداره مهاجرت استرالیا و هموارتر شدن مسیر دستیابی به اهداف مهاجرتی، میتوانید با مجربترین وکیل مهاجرت به استرالیا در تعامل باشید.
مسلما با اشراف کامل بر مراحل این پروسه با صرفهجویی در هزینهها و زمان با ایده آلترین هزینه در سریعترین زمان از روش مهاجرتی مختص به شرایط، توانمندیها و سرمایه خود به خاک این کشور وارد خواهید شد.