دانستنی ها

قوانین مهریه در آمریکا💰+ نکاتی مهمی که حتما باید بدانید!

مهریه از جمله ارکان اصلی ازدواج و طلاق در کشورهایی با قوانین اسلامی است، لذا در کشور ما ایران نیز مهریه به عنوان تعهد مالی مرد در قبال زوجه است که مرد موظف به پرداخت آن در صورت مطالبه‌گری زن چه در طول زندگی و یا در زمان طلاق است. لذا اجتناب از پرداخت آن می‌تواند شامل مجازاتی از سوی دادگاه برای مرد شود. قوانین مهریه در آمریکا متفاوت از ایران و کشورهای اسلامی بوده و چیزی به عنوان مهریه در سند ازدواج آنها ممکن است قید نشود. پروسه عقد و ازدواج در آمریکا نوعی قرارداد است که به امضای طرفین رسیده و در زمان طلاق به صورت توافقی یا با حکم دادگاه موظف به تقسیم بندی اموال به دست آورده در زمان زندگی مشترک هستند. بر اساس ماده ۶ قانون مدنی ایران، ایرانیان مقیم در آمریکا موظف به تابعیت از قوانین ایران در کلیه امور احوال شخصیه اعم از طلاق، مهریه، ارث، حضانت، رجوع و ….. هستند.‌ لذا از آنجایی که مهریه حق قانونی و شرعی زن در هنگام نکاح است فارغ از محل سکونت، زوج ایرانی مقیم در آمریکا  در زمان طلاق موظف به پرداخت مهریه زوجه است. برای آگاهی بیشتر در این خصوص با ما همراه باشید.

قوانین مهریه در آمریکا

تکلیف مهریه ایرانیان مقیم آمریکا چیست؟

در قوانین نکاح اسلامی مهریه تعیین شده حق مسلم زن بوده و بر زمه مرد است تا آن را پرداخت کند. لذا صرف نظر از کشور محل سکونت، زوجین ساکن آمریکا در زمان درخواست زوجه باید موضوع مهریه را نیز تعیین تکلیف کنند. ایرانیان دارای گرین کارت علاوه بر طلاق طبق قوانین آمریکا، موظف به ثبت طلاق بر اساس قوانین ایران نیز هستند.

 شرایط اخذ مهریه هیچ تفاوتی از نظر بعد مکانی نداشته و صرفاً به جهت حضور نداشتن زوجین در ایران، خانم برای اخذ مهریه باید با بهترین وکیل ایرانی در آمریکا در ارتباط باشد. لذا می‌تواند با مراجعه به کنسولگری ایران در این کشور درخواست داشتن وکیل ایرانی متخصص در امور طلاق را ثبت کرده و با دادن وکالت‌نامه به این وکیل، کلیه امور مربوط به مهریه و طلاق خود را در داخل ایران انجام دهد. لذا افراد می‌توانند بدون حضور در ایران هم از طریق سامانه ثنا و هم از طریق سامانه میخکی با وکیل مورد نظر برای انجام امور مهریه و طلاق در ارتباط باشند.

 تفاهم بر سر مسائل حقوقی و مهریه و عدم وجود اختلاف بین زوجین می‌تواند سرعت پیشرفت کار را بالا ببرد اما عدم توافق برای پرداخت آن از سوی مرد، زوجه را ملزم به اقدام از طریق مسیر قانونی با کمک بهترین وکیل طلاق ایرانیان مقیم آمریکا می‌کند. لذا وکیل با اثبات توانایی مالی مرد برای پرداخت مهریه می‌تواند به راحتی در اخذ حکم دادگاه به نفع زن اقدام کند. در صورت عدم توانایی مرد در پرداخت مهریه  دادگاه این مبلغ را قسط بندی کرده و مرد موظف به پرداخت آن در زمان‌های مشخص شده است.

چنانچه مرد در خارج از کشور، از پرداخت مهریه سرباز زند، وکیل از طریق شکایت می‌تواند حکم توقیف اموال مرد را گرفته و از محل فروش اموال توسط دادگاه، کلیه مهریه زن را مطالبه کند.

 شرایط دریافت مهریه ایرانیان در آمریکا

 همانطور که در بخش فوق اشاره کردیم ایرانیان مقیم آمریکا به دو صورت توافقی یا از طریق حکم دادگاه می‌توانند مهریه خود را اخذ کنند. لذا در صورت عدم توافق این پروسه می‌تواند پیچیده، زمانبر و سخت باشد پس توصیه می‌شود با وکیلی مجرب و متخصص در ارتباط بوده و از بهترین مسیر این هدف را دنبال کنید. مسلما شرایط دریافت مهریه با روند معمول آن توفیری نداشته، لذا مسئله اصلی عدم حضور زن در ایران بوده که در این صورت مراحل حقوقی باید توسط وکیل طلاق ایرانی انجام شود. لذا از جمله شرایط کلی دریافت مهریه در آمریکا برای خانم‌های ایرانی مقیم عبارتند از؛

  • ثبت قانونی ازدواج
  • ارزش مالی مهریه و قابلیت پرداخت آن
  • مشخص بودن مقدار مهریه
  • مراجعه به کنسولگری برای ارتباط با وکیل ایرانی
  • ارائه مدارک از جمله عقدنامه، مدارک شناسایی و … برای داشتن وکیل
  • اعطای وکالت‌نامه به وکیل حقوقی برای انجام کلیه امور مهریه در داخل ایران
 شرایط دریافت مهریه ایرانیان در آمریکا

روش‌های دریافت مهریه برای ایرانیان مقیم آمریکا

 بهترین حالت و ساده‌ترین مسیر برای دریافت مهریه توافق با همسر بوده، که میزان مهریه و روش‌های پرداخت آن به صورت جامع به ثبت دفاتر رسمی می‌رسد و مرد طبق این توافقنامه با پرداخت مبلغ مورد نظر از بار حقوقی مهریه خلاص می‌شود. اما در اکثر پروسه‌های اخذ مهریه مرد از پرداخت آن امتناع کرده و در این صورت زوجه مجبور به اقدام از طریق قانون می‌شود. لذا زوجه ایرانی تابع آمریکا می‌تواند از دو روش زیر که به تفصیل توضیح داده خواهد شد مطالبه‌گری مهریه خود را داشته باشد.

  • اقدام از طریق دادگاه خانواده
  • اقدام از طریق اداره ثبت

اقدام از طریق دادگاه خانواده :

در روش دوم زوجه می‌تواند از طریق شکایت و مراجعه به دادگاه خانواده مهریه خود را از مرد مطالبه کند. لذا در این روش نیز وکیل متخصص به نیابت از زوجه می‌تواند با ارائه دادخواست مطالبه مهریه و ضمیمه مدارک و دلایل مطالبه‌گری را دنبال کند. کما اینکه دادگاه پس از بررسی کلیه مدارک و دلایل حکم لازم را صادر می‌کند که این حکم می‌تواند در دادگاه تجدید نظر قابلیت اعتراض داشته باشد. لذا در این روش نیز مدارک ذکر شده در بخش فوق به همراه دادخواست مطالبه مهریه از جمله مهم‌ترین مدارکی هستند که باید ارائه شوند.

همانطور که گفتیم کلیه این مدارک و  مراحل می‌تواند توسط وکیل زوجه در داخل ایران بدون حضور انجام شود. لذا باید وکیل مراحل زیر را نیز پشت سر گذارد.

  • مراجعه به دادگاه
  •  ارائه دادخواست دریافت مهریه به دادگاه
  • بررسی دادخواست و مدارک توسط دادگاه
  •  مشخص شدن وقت رسیدگی
  • حضور در دادگاه
  • رسیدگی به پرونده مهریه توسط قاضی
  •  صدور حکم نهایی اجراییه
  • ابلاغ حکم به زوج و اجرای حکم پرداخت مهریه

اقدام از طریق اداره ثبت :

طبق این روش زوجه می‌تواند از طریق اداره ثبت و دفترخانه‌های رسمی در ایران مطالبه مهریه داشته باشد لذا می‌تواند با کمک این روش با ارائه مدارک لازم به دفترخانه، درخواست خود را ثبت کند. البته این نکته حائز اهمیت است که این روشها در صورت تمایل زوجه می‌تواند توسط وکیل انجام شده و نیازی به حضور وی در ایران نباشد.

پس از بررسی مدارک توسط دفترخانه، صدور اجراییه از سوی دفتر انجام شده و به زوج ابلاغ می‌شود. ایشان مکلف است که در زمان مشخص مهریه را به زوجه پرداخت کند. لذا چنانچه مرد در پرداخت مهریه در زمان مشخص کوتاهی کند زوجه می‌تواند با مراجعه به دادگاه خانواده برای او حکم جلب دریافت کند.

از جمله مدارکی برای مطالبه مهریه از طریق اداره ثبت نیاز هست عبارتند از:

  • اصل عقدنامه
  •  اصل شناسنامه زوجه
  • اصل یا کپی مصدق گواهی اجرای صیغه طلاق
  • اصل یا کپی مصدق گواهی عدم امکان سازش

 با توجه به عدم حضور زوجه در کشور ایران پس از ارائه مدارک مراحل زیر باید انجام شود.

  • مراجعه وکیل زوجه به دفترخانه رسمی
  • ارائه مدارک به دفترخانه
  •  ثبت درخواست مطالبه مهریه
  • بررسی مدارک توسط دفترخانه
  • صدور حکم اجراییه
  •  ابلاغ حکم اجراییه به مرد
  • پرداخت مهریه توسط زوج
روش‌های دریافت مهریه برای ایرانیان مقیم آمریکا

قانون حمایت از همسر در آمریکا

ایرانیانی که مستقر در آمریکا بوده و دارای گرین کارت هستند به دلیل تابعیت دوگانه می‌توانند از قانون حمایت از همسر در آمریکا که به عنوان نفقه شناخته می‌شود طبق قانون هر ایالت به نفع خود استفاده کنند. اگرچه طلاق در آمریکا برای ایرانیان می‌تواند با تقسیم اموال مشترک در زمان تأهل به صورت توافقی انجام شود لذا طبق اصول زیر قانون حمایتی برای زوجین نیز قابلیت اجرا دارد.

مدت زمان ازدواج : مدت زمانی که یک زوج متاهل بوده و زندگی مشترک داشته‌اند می‌تواند در حمایت بیشتر و اخذ نفقه بالاتر برای زوج موثر باشد به عبارت دیگر هرچه مدت زمان طولانی‌تری از زندگی مشترک گذاشته باشد نفقه بیشتری به زن تعلق می‌گیرد.

توانایی مالی همسران: دادگاه‌های آمریکا به توانایی مالی هر دو فرد توجه کرده لذا چنانچه یکی از زوجین را نیازمند به حمایت مالی تشخیص دهد و زوج دیگر توانایی پرداخت داشته باشد تعیین حمایت از زوجه اتفاق می‌افتد.

سطح زندگی در طول ازدواج: طبق قوانین حاکم در دادگاه‌های آمریکا چنانچه زوجه به دلیل ازدواج تحصیلات یا شغل خود را ترک کرده باشد می‌تواند شامل تعیین حمایت بیشتری از سوی دادگاه شود.

نیازهای مالی همسر: دادگاه با توجه به هزینه‌های زندگی همسر نیازمند و نیازهای مالی او میزان مبلغ حمایتی را تعیین می‌کند.

 نکات کلیدی در انتخاب وکیل ایرانی برای ایرانیان مقیم آمریکا جهت اخذ مهریه

با توجه به اینکه موقعیت جغرافیایی و بعد مسافتی بین ایران و آمریکا می‌تواند هزینه و زمان زیادی را از زوجه سلب کند. لذا برای مطالبه‌گری مهریه لازم است که یک وکیل پایه یک دادگستری به نیابت از خانم کلیه مراحل اخذ مهریه را در دادگاه‌های داخل ایران انجام دهد تا بتواند حکم اجراییه را دریافت کنند. پس انتخاب بهترین وکیل طلاق برای ایرانیان مقیم آمریکا می‌تواند پروسه‌ای چالش برانگیز باشد. در انتخاب کارآمدترین و مناسب‌ترین وکیل لازم است که نکات زیر مد نظر قرار گرفته شود.

سابقه و تخصص: بررسی سوابق و نمونه پرونده‌های مشابه وکیل در زمینه مطالبه‌گری مهریه و میزان موفقیت او در حل و فصل چنین مواردی می‌تواند بسیار موثر باشد. لذا وکیل علاوه بر سابقه باید در زمینه طلاق بین المللی به خصوص طلاق ایرانیان مقیم آمریکا از تخصص  دقیق در زمینه مهریه و امور مربوط به طلاق برخوردار باشد.

مجوز و صلاحیت: لازماستکه نسبت به صلاحیت و مجوز و مدرک معتبر وکالت از مراجع قانونی اطمینان حاصل کرده یا از کانون وکلای دادگستری وضعیت وکیل و سابقه تخلف یا سوء رفتار او را استعلام کنید.

هزینه‌ها: با توجه به اینکه وکیل طلاق ایرانی به نیابت از زوجه کلیه مراحل از جمله مشاوره‌های تخصصی، ارائه مدارک، تنظیم دادخواست و مستندات به دادگاه و حضور در دادگاه و خدمات مربوط را تا اخذ حکم اجراییه بر عهده دارد در مورد تعرفه‌ها و ساختار هزینه‌ها کاملاً شفاف صحبت شده و توافقنامه کتبی منعقد گردد.

ارتباطات: وکیلی را انتخاب کنید که در کنار احساس امنیت بتوانید آزادانه و واضح در مورد مسائل مرتبط با مهریه با او صحبت کنید.

نظرات: مسلماً تمام ایرانیان مقیم آمریکا ممکن است با وکیل ایرانی منتخب در زمینه امور خانواده، طلاق و مهریه در ارتباط باشند که بررسی نظرات و تجربیات دیگران از طریق پلتفرم‌ها و وبسایت‌های معتبر در مورد وکیل مورد نظر می‌تواند مفید باشد تا بتوانید از خدمات این وکیل و تجربیات موکلین قبلی آگاه شوید.

نظرات: مسلماً تمام ایرانیان مقیم آمریکا ممکن است با وکیل ایرانی منتخب در زمینه امور خانواده، طلاق و مهریه در ارتباط باشند که بررسی نظرات و تجربیات دیگران از طریق پلتفرم‌ها و وبسایت‌های معتبر در مورد وکیل مورد نظر می‌تواند مفید باشد تا بتوانید از خدمات این وکیل و تجربیات موکلین قبلی آگاه شوید.

دسترسی و شفافیت: موکل باید بتواند دسترسی خوبی به وکیل و تیم او داشته باشد و در جریان تصمیمات اخذ شده و جریان مراحل پرونده قرار بگیرد. پس لازم است که علاوه بر دسترسی، وکیل در مورد کلیه پروسه با شفافیت با موکل صحبت کند.

•	دسترسی و شفافیت: موکل باید بتواند دسترسی خوبی به وکیل و تیم او داشته باشد و در جریان تصمیمات اخذ شده و جریان مراحل پرونده قرار بگیرد. پس لازم است که علاوه بر دسترسی، وکیل در مورد کلیه پروسه با شفافیت با موکل صحبت کند.

جمع‌بندی

در این نوشتار عنوان شد که کلیه احوالات شخصیه ایرانیان مقیم و مستقر در آمریکا تابعی از قوانین جمهوری اسلامی است. لذا در فرایند طلاق که طبق نکاح اسلامی، مهریه یکی از ارکان اصلی آن محسوب شده و از حقوق اولیه زوجه است باید با پیروی از قوانین ازدواج و طلاق ایران، پیش رفته و حضور زوجه در کشور دیگر مانع از مطالبه‌گری مهریه  شرعی و قانونی او نخواهد بود. بعد مسافت و هزینه‌های رفت و برگشت می‌تواند برای زوجه در پروسه اخذ مهریه کمی چالش برانگیز باشد که تعامل با بهترین وکیل طلاق ایرانی می‌تواند بسیار راهگشا باشد. زوجه مقیم می‌تواند با مراجعه به کنسولگری ایران در آمریکا با وکیل ایرانی در ارتباط بوده و با ارائه مدارک و مستندات، رسیدگی به پرونده مهریه در دادگاه ایران را به وی محول کند.

5/5 - (1 امتیاز)

عظیمه غلامی

عظیمه غلامی کارشناس تولید محتوا سئو شده با ۳ سال سابقه کار نویسندگی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

7 − 6 =

دکمه بازگشت به بالا