قوانین جدید طلاق در آمریکا که باید بدانید! ⚖️【آپدیت 2024】
فرایند طلاق بین افراد فارغ از هر ملیتی از جمله مسائل پیچیده عاطفی و احساسی است که به دنبال ناسازگاری و تنش بین زوجین با از بین رفتن استحکام ازدواج پایان آن را رقم میزند. لذا مسائل شخصی، حقوقی و مالی نیز در آن مطرح میشود. قوانین طلاق در آمریکا دارای جزئیات و رویههای منحصر به فردی است. ایرانیان دارای گرین کارت که از تابعیت دوگانه ایرانی آمریکایی برخوردارند چنانچه به دنبال اختلافات گسترده قصد اتمام زندگی مشترک را با قوانین طلاق آمریکا دارند باید به این قوانین اشراف داشته و در کنار تصمیم گیری آگاهانه از حقوق خود نیز دفاع کنند. برای آگاهی مفصل از این قوانین با ما همراه بمانید.
فهرست مطالب
دلیل اصلی طلاق در آمریکا
مسلماً موفقیت در ازدواج تابع مؤلفههایی همچون تلاش و مشارکت هر دو طرف است و میتوان گفت تعهد به زندگی مشترک و طرف مقابل یکی از پایههای اصلی استحکام ازدواج محسوب میشود. لذا از جمله اصلیترین علل طلاق در آمریکا میتوان به عدم تعهد زوجین به طرف مقابل اشاره کرد که ۷۵ درصد از دعاوی طلاق را به خود اختصاص داده است. در کنار عدم تعهد، ۶۰ درصد خیانت و ۵۸ درصد نیز اختلافات و دعواها از جمله دلایل اصلی طلاق در آمریکا هستند.
مسائلی مانند ازدواج زود هنگام، مشکلات مالی، عدم حمایت خانوادهها، اعتیاد، خشونت زوج، تفاوت عقاید مذهبی و بیماری نیز در لولهای بعدی قرار داشته و میتواند باعث از هم پاشیدگی یک زندگی و ازدواج شود. لذا طلاق ایرانیان مقیم آمریکا دارای تشریفات و استثنائاتی است که علاوه بر ثبت در داخل این کشور باید به صورت شرعی نیز طبق قوانین ایران انجام شود. وکیل طلاق توافقی میتواند به نیابت از زوجین کلیه مراحل این پروسه را در داخل ایران انجام دهد.
چرا باید طلاق ایرانی را ثبت کنیم؟
ایرانیان مقیم آمریکا به دلیل داشتن گرین کارت و تابعیت دوگانه ایرانی آمریکایی چنانچه طبق قوانین آمریکا طلاق گرفته باشند اما طبق مقررات کشور ایران این طلاق ثبت نشود، طلاق آنها به رسمیت شناخته نخواهد شد. ایرانیان فارغ از نوع تابعیت در هر سرزمینی باید تابع قوانین ایران بوده و با پیروی از این قوانین، ازدواج و طلاق خود را به طور رسمی ثبت کنند.
اما سوال پیش میآید که چرا این ثبت طلاق باید به رسمیت شناخته شود؟ زیرا در غیر این صورت زوجین طلاق گرفته در آمریکا همچنان در ایران متاهل محسوب میشود و این تأهل میتواند برای زوجین مشکلاتی در زمینه: ممنوع الخروجی، ارث بردن از اموال همدیگر بعد از فوت، ورود و خروج، تمدید پاسپورت و … به دنبال داشته باشد. ایرانیان در اموری مانند طلاق و ازدواج باید طبق مقررات کشور خود اقدام کنند لذا آمریکا نیز ثبت طلاق خارج از مقررات و چهارچوب، را فاقد اعتبار دانسته و به رسمیت نمیشناسد.
انواع طلاق در آمریکا
در گذشته زوجین در ایالت آمریکا فقط با داشتن دلایل خاص میتوانستند طلاق خود را ثبت کنند اما امروزه زوجین میتوانند با به دلایل مختلف ازدواج خود را به پایان برسانند و تمامی ایالتها طلاق بدون دلیل را نیز قبول کرده و انجام میدهند. ایرانیانی که ساکن آمریکا هستند علاوه بر ثبت طلاق در آمریکا و تقسیم اموال و … باید آن را به طور رسمی مطابق با قوانین ایران نیز ثبت کند.
به طور کلی طلاق در آمریکا به دو نوع تقسیم بندی میشود که در طلاق نوع اول عواملی مانند زنا و داشتن رابطه جنسی ارادی با فردی غیر از همسر، محکومیت به مجازات زندان بیش از یک سال، عدم توانایی جنسی، خشونت، اعتیاد به مواد مخدر الکل و قمار میتواند از جمله دلایل مهم و رسمی طلاق نوع اول باشد.
اما در نوع دوم طلاق، اختلافات متعدد و مداوم میتواند درخواست طلاق را موجه کرده و لذا باید افراد ثابت کنند که امکان سازش نداشته و هیچ راه حل و انگیزهای برای صلح به صورت منطقی قابل پیشبینی نبوده و عملاً این ازدواج و پیوند از هم متلاشی شده است. البته چنانچه زوجین برای بازه زمانی قابل ملاحظهای جدا از یکدیگر زندگی کرده باشند این نوع طلاق بدون اثبات امکان سازش نیز قابلیت جاری شدن دارد.
مراحل طلاق در آمریکا
مسلماً برای ثبت طلاق در آمریکا چنانچه هر دو طرف راضی به این فرایند هستند باید درخواست طلاق از سوی یکی از زوجین صادر شود. از جمله سریعترین و سادهترین روشهای طلاق در ایالت آمریکا که با رضایت دو طرف انجام میشود و پروسههای طولانی طلاق را در بر نمیگیرد طلاق توافقی uncontested divorceاست. لذا باید این درخواست در دادگاه ایالت محل سکونت زوجین به ثبت برسد.
زوجین موظف هستند در این دادگاه توضیحاتی در رابطه با مشخصات همسر، اطلاعات مربوط به فرزند یا فرزندان، تقسیم اموال مشترک، بدهیهای بعد از ازدواج، مسئله حضانت و نگهداری از فرزندان را قید کنند. در مراحل بعدی با ابلاغ این دادخواست به طرف مقابل در صورت موافق بودن فرد مقابل با این متن، باید آن را امضا کند یا در صورت مخالف بودن باید از روشهای دیگری این مرحله را پیش برد. طبق قوانین کشور آمریکا هیچ کدام از طرفین نمیتوانند بدون نظر دادگاه تصمیم گیری خاصی برای هزینههای بیمه، حضانت فرزندان، بدهیهای بانکی و دیگر موارد اتخاذ کنند.
لذا پس از موافقت طرف مقابل کلیه امور مربوط به طلاق بدون نیاز به جلسه در دادگاه به انجام میرسد و در مراحل آخر نیز زوجین میزان دارایی، درآمد، بدهی و هزینههای خود را به محضر دادگاه ارائه داده و دادگاه پس از مشخص شدن بدهیها، نحوه نگهداری از فرزندان و تقسیم اموال مشترک رای قطعی در خصوص طلاق را صادر میکند. لذا به صورت خلاصه وار مراحل طلاق در آمریکا به شرح زیر است.
- مرحله اول صادر کردن درخواست طلاق
- مرحله دوم فایل کردن مدارک
- مرحله سوم مشخص کردن جلسات مذاکره راجع به حضانت و تقسیم اموال
- مرحله چهارم حضور در دادگاه در صورت لزوم
- مرحله پنجم مشخص شدن حضانت، تقسیم اموال و ….در نهایت صادر شدن رای طلاق
تقسیم اموال پس از طلاق
با توجه به اینکه در اغلب ایالت آمریکا دادگاهها در پروسه طلاق تقسیم برابر اموال بین زوجین را به عنوان حکم صادر میکنند، لذا باید تفکیکی بین اموال زمان تجرد و زمان تأهل قائل شد و در این راستا اقدام کرد. اموالی که از سوی هر دوی زوجین یا یکی از آنها در زمان تأهل از طریق کار و اشتغال کسب شده باشد به عنوان اموال زمان تاهل محسوب میشود و دادگاه پس از حکم طلاق طبق قابلیت تقویم، سطح زندگی قبل از طلاق و پس از آن، مدت زمان زندگی متاهلی و ارزش گذاری نسبت به تقسیم اموال اقدام میکند. جدا از تقسیم اموال بعد از طلاق در آمریکا مشترک در زمان تأهل افراد موظف هستند بازپرداخت بدهیها و وامهایی را که در طول زندگی مشترک به صورت ملموس یا غیر ملموس اخذ کردهاند به طور مشترک انجام دهند.
لذا اموال مربوط به قبل از ازدواج، ارث یا هدایای دریافتی از سوی افراد غیر از یکدیگر، شامل تقسیم بندی نبوده و به خود فرد تعلق میگیرد. از جمله استثنائاتی که در این مرحله وجود دارد این است که توافقات طرفین بعد از ازدواج یا قراردادهای قبل از ازدواج از این قاعده تقسیم اموال مستثنی هستند و افراد به صورت توافقی در این رابطه میتوانند تصمیم بگیرند.
قوانین حضانت فرزند در آمریکا
در پروسههای طلاقی که ازدواج آنها شامل فرزند یا فرزندانی است در مورد حضانت فرزندان نیز تصمیم گیری میشود. لذا این تصمیم گیری بر اساس مصلحت بهتر فرزند و با توجه به ارتباطات فرزند با والدین، نیازها و نیازمندیها تعیین میشود. قوانین حضانتی فرزندان شامل حضانت مشترک و حضانت تک فرزندی است. این بدین معناست که در حضانت مشترک والدین جدا شده نسبت به فرزندان خود دارای تعهدات و حقوق والدینی هستند و باید به طور مشترک مسئولیت مراقبت از آنها را بر عهده بگیرند.
اما در حضانت تک فرزندی حضانت اصلی به یکی از والدین داده میشود و والد دیگر تعهدات و حقوق محدودتری داشته و معمولاً فرزند کنار حاضن اصلی زندگی کرده و والد دیگری حق ملاقات تعیین شده دارد. لذا والدین بر اساس نوع ایالت زندگی ملزم به اطاعت از تصمیم قضایی دادگاه هستند.
مطلب پیشنهادی : قانون حضانت فرزند در آمریکا
ثبت طلاق ایرانیان مقیم امریکا از چه روشی انجام میشود؟
اما مهمترین سوال که برای ایرانیان ساکن در آمریکا در رابطه با ثبت طلاق پیش میآید این است که چگونه میتوان این طلاق را به ثبت رسمی رساند؟ زوجین میتوانند با کمک گرفتن از وکیل طلاق توافقی در کمترین زمان بدون نیاز به حضور نسبت به ثبت طلاق اقدام کنند. ایشان با وکالت دادن به وکیل از طریق سامانه ثنا و سامانه میخکی میتوانند این پروسه را طبق مسیر قانونی انجام دهند. برای اعطای وکالت به وکیل دادگستری جهت ثبت طلاق بدون حضور در ایران، سامانه میخکی و سامانه ثنا بسیار منابع کمک کننده و راهگشایی هستند.
سامانه ثنا :
سامانه ثنا از سال ۹۵ راه اندازی شده و در این سامانه کلیه خدمات قضایی و حقوقی دادگاه ایران انجام میشود. لذا افراد در صورت داشتن کارت ملی هوشمند میتوانند با ثبت اطلاعات شخصی و هویتی خود، وارد این سامانه شده و پس از احراز هویت و ثبت نام با سیم کارت متعلق به خود یا یکی از بستگان، با دریافت کد مربوطه و تکمیل ثبت نام برای هر کار حقوقی یا پروسه طلاق وکالت خود را به وکیل پایه یک دادگستری اعطا کنند. تا وکیل بتواند بدون الزام به حضور ایشان این فرایند را ثبت کند.
سامانه میخکی :
سامانه میخکی نیز از جمله سامانههای راهاندازی شده برای خدمات کنسولی به ایرانیان مقیم خارج از کشور است. لذا چنانچه موفق به ثبت نام در سامانه ثنا نشدید یا کارت ملی هوشمند نداشته باشید میتوانید از سامانه میخکی برای دادن وکالت طلاق به وکیل ایرانیان مقیم خارج استفاده کنید. در مرحله اول پس از پر کردن فرم مربوطه در این سامانه و ثبت اطلاعات هویتی و وکالتنامه، میتوانید کد رهگیری را به همراه کد ملی از طریق ایمیل به دفتر حافظ منافع در واشنگتن ارسال کنید. چنانچه هویت شما به تایید برسد وکیل میتواند با دریافت وکالتنامه از وزارت امور خارجه امور مربوط به فرایند طلاق را پیگیری کند.
در برخی از موارد متنهای وکالت میخکی به دلیل تنظیم ناقص و مختصر بودن مورد تایید دادگاه ایران نبوده و لذا جهت پر کردن این وکالتنامه توصیه میشود طبق نظر وکیل پرونده اقدام شود.
مزایای داشتن وکیل ایرانی برای طلاق در امریکا
از جمله بهترین و شایستهترین خدماتی که امروزه ایرانیان مقیم آمریکا میتوانند از آن در فرایند طلاق استفاده کنند انجام طلاق در آمریکا به صورت آنلاین و غیر حضوری است. به این معنا که زوجین میتوانند کلیه مراحل اداری و قانونی طلاق را بدون حضور فیزیکی در ایران یا کنسولگری، دور از ایران با کمک وکیل طلاق ایرانیان مقیم آمریکا انجام دهند. لذا از جمله مزایای این نوع طلاق میتوان به؛
- انجام آنلاین اعطای وکالت
- تکمیل و ارسال وکالتنامه
- پیگیری مراحل پرونده
- صرفهجویی در زمان و هزینه اشاره کرد.
وکیل پایه یک دادگستری به دلیل اشراف بر قوانین هر دو کشور میتواند صفر تا صد پرونده را به نیابت از افراد در ایران نیز انجام دهد.
سخن پایانی
طبق مباحث این وب ایرانیان مقیم آمریکا برای تکمیل فرایند طلاق موظف به انجام و ثبت طلاق هم با قوانین آمریکا و هم طبق قوانین ایران هستند. در این نوشتار گفتیم که با کمک وکیل ایرانیان مقیم آمریکا میتوانید در خصوص طلاق، تقسیم اموال، حضانت امور طلاق در آمریکا را پیگیری کنید. همچنین بدون طی مسافت و هزینههای مسافرتی میتوانید مسائل مرتبط با پروسه طلاق در ایران را بدون حضور در کشور با کمک وکیل طلاق توافقی به ثبت برسانید.